Muzeul Județean Buzău organizează, mâine, „Ziua Porților Deschise pe șantierele arheologice”. Pasionații de istorie vor putea vizita cu această ocazie șantierele deschise pe raza comunei Pietroasele unde Muzeul Județean Buzău desfășoară în prezent cercetări arheologice.
Programul evenimentului debutează la ora 9.30 cu vizitarea sitului arheologic Edificiul cu Hypocaust, sit aflat sub podul rutier ce traversează satul Pietroasele, unde se vor putea vedea ruinele unui adevărat palat dotat cu un ingenios sistem de încălzire a apei și a clădirii.
La ora 10:30 buzoienii sunt invitați să vadă sitului arheologic Castrul Roman, unde se pot vedea porțiuni din zidul de fortificație, parțial restaurat. Ultimul din program va fi șantierului arheologic Gruiu Dării unde echipele de vizitatori vor ajunge în jurul orei 11.00.
Participanții la eveniment vor putea observa la lucru echipele de arheologi și vor putea să se pună la curent cu ultimele descoperiri în domeniu explicate chiar de către cei care care le-au realizat.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.