Reprezentanții CNAIR și ai Ministerului Transporturilor, prezenți joi la Buzău la invitația prefectului Carmen Ichim, au fost convinși să vadă pe viu alunecarea de teren care a afectat DN10 la Măgura, unde un sens de mers a coborât în ultimele luni aproape 2 metri față de nivelul inițial.

Astfel, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ovidiu Sîrbu, reprezentanții CNAIR, Florea Dascălu și Andrei Cristian, prefectul și subprefectul județului Buzău, au ajuns în jurul prânzului la Măgura unde au văzut ce s-a ales din drumul ce leagă Buzăul de Brașov.

Deși Sucursala Drumuri Naționale Buzău a făcut o estimare pentru lucrările necesare pe DN10 afectat de alunecările de teren, din această primăvară până acum nici o lucrare nu a fost făcută pentru a stopa fenomenul. Din această cauză, în cel mai afectat punct din localitatea Măgura, un sens de mers a coborât de la 30 de centimetri la aproape 2 metri diferență de nivel față de starea inițială.

Reprezentantul CNAIR, Florea Dascălu, a explicat că se intenționează ca în acest an să se aloce banii necesari pentru înlăturarea efectelor inundațiilor si aunecarilor de teren, explicând că Guvernul va da fonduri pentru refacerea mai multor obiective din întreaga țară. Sursa citată a explicat că pentru unele dintre acestea au fost întocmite documentațiile dar că Buzăul și implicit DN10 se află încă în lucru fără a putea prezenta o dată concretă când ar putea fi demarate lucrările în teren, lucrări necesare pentru a stopa șoseaua care a luat-o la vale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.