Podul de la Mărăcineni ar putea fi redat circulației mai repede de 30 august

0

Lucrările la podul de la Mărăcineni sunt aproape de final iar Instituția Prefectului a convocat, joi, o ședință cu toți factorii responsabili pentru a se asigura că totul va decurge conform contractului și lucrările vor fi finalizate la timp. Dimineață, prefectul Carmen Ichim a verificat în teren stadiul lucrărilor și a discutat cu dirigintele de șantier despre etapele care mai trebuie parcurse până la reluarea circulației pe podul care s-a aflat în ultimele luni în reparații.

La orele prânzului au fost convocați la Prefectură reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai C.N.A.I.R., ai Sucursalei Drumuri Naționale Buzău, ai constructorului, proiectantului și Poliției Buzău.

Constructorul a explicat celor prezenți că există șanse ca podul să fie redat circulației chiar un pic mai repede de data stipulată în contract, arătând însă că pentru lucrările rămase există anumiți timpi tehnologici care trebuie respectați.

Practic. podul care în ultimele luni a provocat atâtea bătăi de cap șoferilor este aproape gata. Vineri se vor termina de turnat toate straturile de asfalt iar de sâmbătă muncitorii vor începe să lucreze la montarea rosturilor de dilatație între cele șapte secțiuni ale podului, lucrare care ar trebui să mai dureze în jur de 15 zile și care se va desfășura concomitent cu montare parapeților.

La rândul său, reprezentantul CNAIR, director al Direcției Mentenanță Drumuri Naționale și Autostrăzi, Florea Dascălu, a explicat și ce lucrări urmează să se mai facă la podul peste râul Buzău.

„După redeschiderea circulației vor urma lucrări de mentenanță pe calea unu de rulare a podului pe care s-a circulat în tot acest timp. Aceste lucrări vor fi făcute de SDN Buzău în termen de câteva zile și nu va mai fi nevoie de întreruperea circulației decât pe o anumită porțiune a sensului de mers de pe podul pe care se circulă acum. Totodată, anul viitor vor urma lucrări de întreținere pe același sens al podului care, de asemenea, nu se vor face decât cu închiderea unei singure benzi a sensului de mers”, a declarat directorul Direcției Mentenanță Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul CNAIR, Florea Dascălu.

Profitând de prezența la Buzău a secretarului de stat în Ministerul transporturilor Ovidiu Sârbu și de cea a reprezentanților CNAIR, prefectul Carmen Ichim a ridicat și alte probleme care țin de competența celor două instituții. Ichim i-a invitat pe cei doi să meargă in teren pentru a vedea pe viu stadiul alunecării de teren care a afectat DN10 la Măgura și a solicitat urgentarea documentației pentru transformarea sensului giratoriu provizoriu de la intersecția DN2 E85 cu DJ 203K de la Autorolla într-unul definitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.