Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, joi, cum se vor desfășura cursurile începând de luni, 14 septembrie, în unitățile școlare de pe raza județului Buzău.

Astfel, cursurile în anul școlar care va debuta luni se vor desfășura în cele 484 de unități școlare și preșcolare din județul Buzău după următoarele scenarii:

  • 387 de unități de învățământ în scenariul verde;
  • 97 unități de învățământ în scenariul galben;
  • nicio unitate de învățământ în scenariul roșu.

Institutul Național de Sănătate Publică a răspuns solicitării transmise de către DSP și a dat posibilitatea recalculării ratei de infectare în fiecare comună din județ, eliminând numărul de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19 ce provin din focare închise. În aceste condiții, nicio localitate buzoiană nu se află în scenariul roșu.

Urmează ca fiecare unitate de învățământ, prin intermediul educatorilor, învățătorilor, profesorilor să ia legătura cu elevii și părinții și să le explice modul în care trebuie să se prezinte de luni, 14 septembrie, la cursuri și, mai ales, modalitatea de desfășurare a orelor, precum și regulile de igienă pe care trebuie să le respecte pentru a preveni îmbolnăvirile cu noul Coronavirus.

scoli
Incidența cazurilor de COVID-19 este într-o continuă dinamică, așa încât, în funcție de aceasta, scenariile după care vor funcționa unele școli și grădinițe ar putea suferi modificări.

”Pun accent pe o comunicare eficientă între Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar și, mai ales, cu unitățile de învățământ. Până acum s-au desfășurat controale în școli, iar de săptămâna viitoare vor începe și inspecțiile sanitare pentru a verifica respectarea măsurilor de protecție. Ne îndreptăm atenția către aceste măsuri de protecție și către condițiile igienico-sanitare astfel încât să se poată desfășura activitățile școlare în siguranță atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice și, indirect, pentru noi toți”, a transmis prefectul județului Buzău, Leonard Dimian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.