Cristi BIGIU

Spitalul Județean de Urgență Buzău va avea, de anul viitor, un management privat. Este decizia luată de președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu care va supune votului consilierilor județeni la ultima ședință din acest an un proiect de hotărâre prin care Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Buzău trebuie să organizeze până în luna mai a anului viitor o licitație pentru desemnarea unui manager privat al celei mai mari unități spitalicești din județ.
„Cadrul juridic permite ca managementul unei instituții medicale să fie asigurat și de o persoană juridică. Consider că un management privat ar constitui o oportunitate pentru îmbunătățirea activității celei mai mari unități medicale din județ, în condițiile în care asumarea unei astfel de responsabilități este relativ redusă ca opțiune la nivel de persoană fizică”, a arătat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, în expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce urmează a fi supus votului aleșilor județeni.
Dacă aleșii județeni vor fi de acord cu proiectul de hotărâre inițiat de președintele Consiliului Județean după cele 6 luni de mandat ca și manager interimar al medicului Cosmin Ursăchescu Spitalul Județean Buzău ar putea fi condus de o persoană juridică care va fi stabilită în urma unei licitații la care se vor înscrie societățile care vor dori să se ocupe de conducerea spitalului buzoian.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.