Echipa de handbal masculin a județului, HC 2012 Buzău, și-a prezentat, joi, ultimele achiziții

0
1153

HC 2012 Buzău, echipa reprezentativă de handbal a județului și-a prezentat, joi, ultimele achiziții care s-au alăturat celor 14 buzoieni care au evoluat anul trecut și au reușit, în premieră pentru Buzău, să promoveze în prima ligă valorică a handbalului masculin din România.

„Cu multă muncă suflet și pasiune față de sport s-a reușit ca o echipă de handbal masculin din Buzău să ajungă în premieră în prima ligă valorică. Consiliul Județean doar a impulsionat această performanță și cu bani foarte puțini acești băieți au făcut o surpriză frumoasă și au promovat. Cel mai important este că această promovare s-a făcut doar cu valori buzoiene” a spus președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Neagu a explicat că deși și-ar fi dorit mai mulți bani pentru echipa de handbal, în acest an Consiliul județean nu va putea aloca decât 700.000 de euro bani cu care lotul format din 14 buzoieni și 8 jucători transferați în această vară să facă performanță la Buzău.

Alături de cei 8 jucători, echipei din Buzău i s-a alăturat din această vară și antrenorul Lotului Național al României, fostul sportiv de performanță Eliodor Voica care va face echipă cu secundul Bogdan Constantin.

„Mă bucur tare, tare mult că alături de această echipă s-a alăturat un mare sportiv al handbalului românesc în calitate de antrenor, domnul Eliodor Voica căruia îi mulțumesc din suflet din partea CJ și a buzoienilor că a venit să ni se alăture nouă în acest proiect și să conducă această tânără echipă în Liga Zimbrilor”, a spus Petre Emanoil Neagu.

De cealaltă parte, președintele clubului HC 2012 Buzău, Georgian Băducu, a explicat că ajutorul venit din partea Consiliului Județean a fost binevenit și a dus la performanța din ultima vreme a echipei.

„Fără ajutorul Consiliului Județean aceste lucruri ar fi fost imposibil de realizat iar faptul că noi suntem cu zâmbetul pe buze spune mult despre cât suntem de apreciați noi si munca noastră”, a spus Georgian Băducu, președintele HC 2012 Buzău.

Și antrenorul Eliodor Voica a recunoscut că venirea la Buzău reprezintă o provocare mai ales că aici are șansa să lucreze cu o echipă sută la sută românească.

„Mă bucur foarte mult și aduc mulțumiri tuturor oamenilor implicați în handbal la Buzău, este prima oară când Buzăul apare pe harta handbalului românesc. M-a impresionat această performanță  de a promova cu o echipă 100% din Buzău și cred că ar trebui să fiți un exemplu. Această echipă, căreia i-am adus jucători cu experiență chiar dacă destul de târziu, vă mărturisesc că mă animă că această echipă este constituită 100% din sportivi români acum când în România există o infuzie exagerată de jucători străini. Este o misiune care se poate îndeplini și cred că nu este imposibil”, a spus Eliodor Voica antrenorul principal al HC 2012 Buzău.

Astfel, alături de cei 14 jucători din Buzău echipei de handbal finanțată de Consiliul Județean i s-au mai alăturat Liviu Mironescu de la Dinamo București, Andrei Grasu golgheter al României cu Poli Timișoara venit de la Dunărea Călărași, Mihai Bușecan pivotul de la Minaur Baia Mare, Claudiu Șinicu de la Poli Timișoara, Mihai Asoltanei de la Potaissa Turda, Petru Stroe de la CSM Oradea, Daniel Bobeică de la CSU Suceava și urmează să mai ajungă Cătălin Scarlat de la Centrul național Olimpic de la Brașov.

Echipa HC2012 Buzău a susținut, sâmbătă, un ultim meci de pregătire în compania formației Dunărea Călărași. Meciul a fost câștigat categoric de oaspeți cu scorul de 40-30(20-11). Primul meci pe care HC 2012 Buzău îl va susține în Liga Zimbrilor va avea loc pe data de 5 septembrie cu Minaur Baia Mare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.