evaziune4

Un economist al unei firme de colectare materiale reciclabile și-a cumpărat cu banii firmei bilete de avion, și-a plătit vacanțe, dar și-a luat și ce-i mai trebuia prin casă: electronice, cosmetice, bunuri alimentare și orice altceva, dar acum polițiștii sunt cu ochii pe el pentru țeapa adusă societății la care lucra. O țeapă de aproape 1, 5 milioane de lei pentru care ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva sa pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Mai exact, bărbatul este suspectat că, în perioada 2009-2013, în calitate de economist al unei societăţi cu obiect de activitate colectarea de materiale reciclabile şi-a însuşit în interes personal din conturile firmei peste 1, 4 milioane de lei, falsificând mai multe documente pentru a-şi acoperi frauda.
Astfel, poliţiştii au stabilit că în perioada noiembrie 2009- decembrie 2012, bărbatul a retras în numerar din conturile societăţii aproape 810 mii de lei, bani pe care nu i-a depus la casieria firmei.
De asemenea, în perioada aprilie 2012- august 2013, suspectul a utilizat două carduri aparţinând societăţii, cu care a achiziţionat online diverse produse sau servicii, de la echipamente electronice, produse cosmetice, bunuri alimentare sau bilete de avion. De asemenea, tânărul și—a plătit cu banii firmei diverse vacanțe, toate în valoare de aproape 100 mii de lei. Poliţiştii au mai stabilit că în aceeaşi perioadă, a efectuat operaţiuni de retragere de numerar prin ATM-uri, în valoare totală de aproape 535 de mii de lei.
Poliţiştii au reuşit să recupereze o parte din bani, aproape jumătate de milion de lei, şi au aplicat sechestru asigurator pe bunuri în valoare 40 de mii de lei. Totodată, împotriva bărbatului a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.