Cristi BIGIU si Petre Emanoil NEAGU

Consilierii județeni întruniți joi în ședința extraordinară au aprobat în unanimitate modificare programului de transport rutier de persoane dar și proiectul ce prevede reabilitarea structurală şi funcţională a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău şi extinderea Unității Primiri Urgenţe. Cu toate că ambele proiecte au fost votate în unanimitate de aleșii județeni prezenți, din scurta ședință nu au lipsit declarațiile politice și contrele între democrat-liberalul Raul Florescu și președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu. Consilierul democrat-liberal a dorit să știe clar în ce constă investiția pe care ar trebui să o aprobe iar președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu l-a invitat alături de toți consilierii la ședința Comisiei Tehnico Economice pentru a vedea toate detaliile proiectului.
„Am cerut lămuririle necesare și chiar dacă nu am primit răspunsul necesar am votat. Săptămâna viitoare vom fi prezenți în Comisia Tehnico Economică dacă președintele Consiliului Județean se va ține de cuvânt și vom fi invitați și atunci ne vom lămuri în ce constă ca și sumă și termene acest proiect”, a declarat consilierul democrat-liberal, Raul Florescu.
La rândul său președintele Consiliului Județean Buzău a explicat că votarea investiției era necesară pentru a putea demara proiectul și a căuta finanțarea necesară reabilitării Spitalului Județean Buzău.
„În luna septembrie a fost aprobată o sumă pentru proiectare studiu de fezabilitate care sunt făcute și trebuie să ajungă în Comisia Tehnico Economică pentru a fi verificate și a da curs acestui proiect. Este nevoie de reabilitarea spitalului din Buzău, ați văzut cum a fost reabilitat ambulatoriul și cum oferă un spațiu normal și civilizat celor care ajung la spital. Proiectul este extrem de amplu și presupune o reorganizare a spațiilor existente dar și construirii a unei noi clădiri ce va duce la mărirea UPU care la ora actuală este neîncăpătoare și am dori să aibă și o pistă de elicopter pentru a nu mai fi nevoie să ducem bolnavii la marginea orașului”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.