ecuador O tânără ecudoriancă de 28 de ani a fost descoperită de poliţiştii Biroului pentru Imigrări Buzău fără drept de ședere în România.Tânăra, mamă a unui copil cu un cetățean român beneficiase de prelungirea dreptului de ședere temporară, în calitate de membru de familie al unui cetățean român, însă la expirarea acestui drept nu a efectuat niciun demers necesar prelungirii șederii în Romania și nici nu a ieșit din țară.
Întrucât este interzisă îndepărtarea de pe teritoriul României în cazul străinilor casatoriți cu un cetățean român mai ales atunci când acesta este parinte al unui minor care are cetățenia româna, ecuadoriancă a fost îndrumată să depună la sediul Biroului pentru Imigrari Buzău, documentele necesare prelungirii dreptului de ședere în România și obținerii unui permis de ședere în calitate de membru de familie cetățean român. Totodată, a fost sancționată contravențional cu avertisment.
Cetățenii străini sunt obligați, pe durata șederii în România să declare la formațiunea teritorială a Inspectoratului General pentru Imigrări care le-a acordat dreptul de ședere, orice modificare intervenită în situația personală, schimbarea cetățeniei, încheierea, desfacerea sau anularea căsătoriei, nașterea unui copil sau decesul unui membru de familie aflat pe teritoriul României.

De asemenea, sunt obligați să declare orice modificare intervenită în legătură cu angajarea în muncă, prelungirea valabilității sau schimbarea documentului de trecere a frontierei de stat și schimbarea reședinței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.