Eduard Dumitraşcu afirmă că modul în care străinii vor să exploateze resursele naturale ale României este departe de a aduce beneficii ţării. Gazul de şist este noul combustibil vedetă al momentului şi, aparent, România ar avea potenţial în aceasta zonă.
Gazele de şist sunt gaze obişnuite, dar care sunt captate în structuri geologice foarte dificil de accesat şi care necesită tehnologii speciale pentru extragere. In România este vorba despre o tehnologie controversată la nivel mondial, numită fracţionare hidraulică, care presupune pomparea de milioane de litri de apă, amestecată cu substanţe chimice care dizolvă rocile, în pământ, pentru a elibera gazele prinse în ele.
Eduard Dumitraşcu se arată îngrijorat de pericolele la adresa mediului pe care procedura le implică. S-ar putea ajunge la o poluare a apei freatice, având consecinte dezastruoase asupra sănătăţii consumatorilor şi agriculturii. Există deja precedente cum ar fi Franţa, care a interzis producţia de gaz de şist pe teritoriul său, sau chiar SUA, care sunt în curs de modernizare a procedurii.
Primul ministru, Victor Ponta, nu a luat nicio hotărâre în acest sens, doar a amânat luarea unei decizii privind exploatările de la Roşia Montană şi cele ale gazelor de şist până după alegerile parlamentare. Eduard Dumitraşcu, candidatul PP-DD, consideră că trebuiesc luate de urgenţă măsuri de aşa natură încât resursele României să fie valorificate fără poluarea mediului înconjurător, iar exploatarea acestora trebuie să aducă beneficii în primul rând poporului român. Pentru a se pune capăt o dată pentru totdeauna practicii acordării unor redevenţe total insuficiente, exploatarea resurselor României trebuie făcută de români, a adăugat acesta.

5 COMENTARII

  1. Baa tu chiar ne crezi ( ppdd isti) la bz . auzi frate ce îmi zice mie unu azi de la ppdd , ca nicolicea nu e din bz. si ca e hot , scamatorule tu de unde ești ? cine stătea la oltchim linga dexasatul de dd ? Tu ești unul din cei care a subminat economia naționala !!!
    Hoti si retardati !

  2. bai vali invata sa scrii fratele meu si dupa sa critici. stiu ca esti un mare fan usl si te pun baietii sa comentezi. daca ar fi toti politicienii ca dumitrascu orasul nostru ar duce-o mult mai bine.

  3. VALI ,NU CUMVA ESTI TU USL-ist si te deranjeaza faptul asta deaceea ,te iei sa denigrezi oameni cinstiti,apropo spre informatia ta Dl Eduard Dumitrascu chiar a facut ceva de 1 an de zile in buzau iarna trecuta a ajutat la dezapezirea multor case in judet…dar USL ce a facut infara de a taia salariile ,pensiile ,inchiderea spitalelor!

  4. @Vali Cum draq au subminat cei de la PPDD economia nationala cand nu au fost la putere pana acum retardule ? Cat despre Nicolicea nu e o problema atat de mare faptul ca nu e din Buzau cat este caracterul lui. Tu ai vazut ce stil de a vorbi are ala ? ..sa nu mai zic de caracterul lui. Ma mira cat curaj si tupeu poti sa ai sa ii iei apararea lu’ mafiotu ala! Stai draq in banca ta daca nu gandesti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.