Bazinul Olimpic Buzău se va deschide mâine după ce Consiliul Județean Buzău a demarat în urmă cu doă luni discuții cu societatea care deține obiectivul și a hotărât să aloce lunar suma de 1,2 miliarde de lei vechi pentru funcționarea acestuia. Mâine, reprezentanții firmei în proprietatea căreia se află bazinul împreună cu conducerea Consiliului Județean Buzău și cu invitați din partea Comitetului Olimpic Român vor redeschide obiectivul pentru buzoieni. Și-au anunțat deja prezența pentru mâine trei mari campioane olimpice ale Romnâniei, Laura Badea, medaliată cu aur la Atlanta în 1996, Violeta Beclea, medaliată cu argint la Sydney în 2000 și Georgeta Andrunache, multiplă laureată cu aur la Sydney 2000, Atena 2004 și Beijing 2008. Cu ocazia redeschiderii, două grupe de elevi de la CSS Ploiești și Petrolul Ploiești vor face o demonstratie de înot.
Au fost semnate contracte cu Ministerul Educației și cu Direcția de Asistență Socială, astfel că elevii și copiii cu probleme sau cei proveniți din centrele de plasament vor putea intra gratuit la activitățile ce se vor desfășura în incinta bazinului olimpic de înot până la ora 18.00. Totodată, conducerea Consiliului Județean Buzău împreună cu reprezentanții firmei care dețin bazinul olimpic au ajuns la un acord astfel că o perioadă, să nu fie percepută taxa de intrare nici după ora 18.00 dar nu va fi permis accesul a mai mult de 100 de persoane concomitent din pricina spațiului limitat.
Pe perioada derulării parteneriatului dintre Consiliul Județean Buzău și firma care deține obiectivul se va face și o evaluare a bazinului și se va încerca achiziționarea lui pe o perioadă de timp ce se va întinde pe câțiva ani.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.