Sclavia este un fenomen social despre care obişnuim să credem că a apus demult. Oficial, sclavia este interzisă în toate ţările, dar rapoartele Natiunilor Unite şi ale organizatiilor de aparare a drepturilor omului susţin că 27 milioane de oameni de pe glob se află în această situaţie. România se află în topul negativ şi în această problemă. Alături de Bulgaria se numără printre „sursele principale” ale traficului de persoane, potrivit unei liste întocmite de Naţiunile Unite. Eduard Dumitraşcu susţine asprirea legislaţiei privind eradicarea sclaviei moderne. Exploatarea minorilor în zonele rurale – acolo unde sunt puşi să muncească şi 17 ore pe zi în condiţii inumane. Din ce în ce mai multe organizaţii umanitare sau de apărare a drepturilor omului denunţă sclavia modernă, o „boală” de pe urma careia unii suferă, iar alţii fac averi. Potrivit unor estimări recente ale Organizaţiei Internaţionale a Muncii, numărul victimelor muncii forţate, inclusiv ale exploatării sexuale, se ridică la 20,9 milioane la nivel mondial, din care 5,5 milioane sunt copii. Conform Europol, copiii forţaţi să participe la activităţi infracţionale ca cerşitul organizat şi furtul organizat din spaţii comerciale, sunt vânduţi ca „mărfuri” la „preţul” de 20.000 EUR. Concluziile unui alt raport realizat de această dată de Departamentul de Stat american arată că autorităţile române nu se implică suficient în soluţionarea acestei probleme pentru că, al treilea an la rând, nu au acordat niciun fel de finanţare organizaţiilor neguvernamentale care luptă împotriva traficului de persoane. Documentul arată că românii sunt forţaţi să muncească în agricultură, serviciile hoteliere, industria prelucrătoare, dar şi la furat. Candidatul PP-DD, Eduard Dumitraşcu, speră că va reuşi să facă puţină lumină în cazurile de sclavie modernă. Atât ca politician, dar mai ales ca tată, vrea să pună capăt acestui flagel împotriva unor fiinţe nevinovate, cum sunt copii.

3 COMENTARII

  1. libertate pentru toti. copiii au dreptul la libertate, sa se bucure de copilaria lor, nu sa fie obligati sa munceasca, sa cerseasca sau sa isi vanda trupurile. mult succes domnule eduard dumitrascu.

  2. Un subiect ce pare evitat complet de toti politicieni de pana acum desi este de o urgenta majora. Un alt fapt dureros adus in atentie de domnul Eduard Dumitrascu. Chiar avem nevoie de astfel de oameni ce spun lucrurilor pe nume si sunt pregatiti sa ia masuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.