La Buzău, a fost reluată campania de imunizare cu vaccinul BCG importat din Danemarca, ser care a provocat reacţii adverse la peste o sută de copii din ţară.
După ce la finele săptămînii trecute, ministrul Sănătăţii Raed Arafat, a anunţat că vaccinul împotriva TBC, importat din Danemarca, nu este periculos, iar acţiunea de imunizare trebuie reluată urgent pentru că se pune în pericol viaţa micuţilor, la Buzău s-a dat iar startul vaccinării. Micuţii primesc serul controversat în maternitate, la scurt timp de la naştere, în timp ce bebeluşii nevaccinaţi dar care sunt externaţi trebuie readuşi în spital pentru a primi tratamentul, conform calendarului naţional de vaccinare. În  municipiul Buzău, sunt 70 de restanţieri la vaccinarea împotriva TBC, la Nehoiu sunt 12 iar la Rîmnicu Sărat, de asemenea, 12.

La Buzău, sunt în stocul Direcţiei de Sănătate Publică 3600 de doze de vaccin BCG adus din Danemarca. Din ultima tranşă de tratament importat nu au fost semnalate reacţii adverse la copii. Totuşi, trei micuţi din Buzău care au primit vaccinul BCG anul trecut, de asemenea, din cel adus din străinătate au prezentat complicaţii la scurt timp de la vaccinare. Unul dintre bebeluşi a ajuns de altfel la un spital în Capitală din cauza reacţiilor virulente iscate după vaccinarea împotriva TBC.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.