actiune politie

UPDATE: Cei doi tineri din Buzău erau fugiți de câteva săptămâni, fiind dați în urmărire națională la începutul lunii noiembrie. Unul dintre tineri a fost dat dispărut de mama sa iar cel de-al doilea de tatăl său, ulterior Poliția dându-i în urmărire națională.

Doi tineri din Buzău, unul încă elev la un liceu din județ, au fost reținuți pentru tentativă de omor și tentativă de tâlhărie, după ce au înjunghiat un angajat al unei firme de livrat pizza din Brașov, cu intenţia de a-i lua maşina de serviciu. Faptele au fost comise luni noaptea pe un bulevard, în apropierea unei pizzeriei din Brașov.

Suspecţii, elevi în Buzău, se aflau în Braşov de mai multe săptămâni. Ei erau fugiți de acasă, având asupra lor suma de 7000 de lei pe care unul dintre tineri îi furase din magazinul familiei.

După mai multe zile petrecute prin Brașov când probabil s-au trezit că nu mai au bani în buzunar, buzoienilor  le-a venit ideea să facă rost de o maşină. Au sunat la o firmă de livrat pizza din Brașov iar când angajatul trimis la faţa locului a coborât din maşină, l-au atacat cu cuţitul, rănindu-l în zona gâtului, la mână şi la omoplat.
„Cei doi tineri, ambii în vârstă de 18 ani, l-au înjunghiat pe angajatul pizzeriei de mai multe ori în zona gâtului, într-o mână şi în omoplat, dar a reuşit să scape de cei doi şi a anunţat Poliţia, sunând la 112”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Brașov.

Din fericire, victima a reuşit să scape din mâinile agresorilor şi s-o ia la fugă, având asupra sa şi cheile maşinii. Ulterior, o colegă de-a băiatului înjunghiat a sunat la 112 şi a solicitat ajutorul polițiștilor. Rănitul a fost transportat la Spitalul Judeţean Braşov, unde a rămas internat, medicii stabilind că viața i-a fost pusă în pericol. După câteva ore de la sesizare, în jurul orelor 7.00, suspecţii au fost prinşi de poliţiştii brașoveni într-un microbuz de transport persoane având ca destinaţie judeţul Buzău.

Cei doi au fost duși la audieri, apoi au fost reţinuţi, ca să fie propuşi spre arestare. Cei doi buzoieni riscă cel puțin 12 ani de închisoare.
„Cei doi suspecţi au fost reţinuţi de poliţişti şi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă, pentru tentativă la omor şi tentativă de tâlhărie. Ei riscă între 12 ani şi 25 de ani de închisoare pentru fapta lor“, a mai spus reprezentantul Poliţiei Judeţene Braşov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.