Gheorghe Istrate, un director bucuros

Cu 124 de elevi şi cu o arie de şcolarizare extinsă în tot Sud-Estul României, Şcoala Specială nr. 2 Buzău, pentru copii cu deficienţe de auz, va fi beneficiara unui proiect tehnic cu finanţare europeană, prin Programul Regio (Programul Operaţional Regional), prin care se vor extinde spaţiile, vor fi dotate corespunzător şi modernizate cu utilităţi. Se va realiza o construcţie care se va ridica pe trei nivele, cu un atelier de croitorie cu sală de probă, un cabinet pentru stimulare senzorială şi o sală de mese.

Gheorghe Istrate, directorul unităţii, ne-a declarat, ieri: „Spaţiile de şcolarizare actuale sunt insuficiente, mai ales acum când şcoala a căpătat şi aviz de funcţionare ca liceu. Nu aveam spaţii specializate pentru terapiile pe care trebuie să le facem pentru compensarea copiilor cu deficienţă de auz. Dar ei au şi alte deficienţe asociate şi atunci aveam nevoie strictă de aceste spaţii specializate. Cadrele didactice vor avea condiţii ca să lucreze „ca la carte”, cum se zice”.

Liviu Ciolan, director economic în cadrul Consiliului Judeţean este managerul de proiect. El spune că primele achiziţii vor începe în zilele următoare, perioadă în care se vor fixa şi termenele pentru licitaţii şi alte detalii locale. Mutată în prezenta locaţie după cutremurul din 1977, Şcoala Specială nr. 2 are 30% elevi din judeţul Buzău. Dotarea unităţii şi profesionalismul cadrelor didactice, dar şi implicarea timp de trei ani într-un proiect cu un institut de specialitate din Olanda au transformat locaţia într-un centru foarte căutat de către părinţii copiilor cu deficienţe de auz.

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.