(foto: copiiidinglodeanu.blogspot.com)

Copiii sărmani din comuna Glodeanu Siliştea, sat Cârligu Mare, nu vor fi preluaţi în centre de plasament, ci vor fi lăsaţi împreună cu familiile lor. Autorităţile judeţene au fost recent în comună şi s-au convins de relaţia strânsă existentă la nivelul comunităţii săteşti. Scoaterea copiilor din familii nu este o soluţie de moment, chiar dacă părinţii acestora sunt cu mult depăşiţi de probleme.

Claudia Roşioru, şefa DJPC, sensibilizată de sărăcia din Glodeanu

Claudia Roşioru, şefa Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului (DJPC), apreciază relaţia extraordinară a copiilor cu preotul din comunitate. Ieri, aceasta ne-a declarat: „La rugăminţile şi angajamentul dumnealui, n-am procedat la scoaterea copiilor din familii. Am dus câteva ajutoare de urgenţă şi am văzut că au primit ajutoare şi din alte surse şi o să avem o colaborare foarte strânsă cu preotul din comunitate, care ne este de un real ajutor. Pentru acest moment, nu este cea mai bună idee să scoatem din familii copiii. Oricum, ei vor fi înscrişi la grădiniţă şi la şcoală, avem ajutorul cadrelor didactice, avem o implicare a comunităţii majoră datorită preotului din localitate şi ţin să-i mulţumesc foarte mult, pe această cale”.

Peste 20 de copii din comună au nevoie de ajutor specializat pe termen lung. După ce observatorulbuzoian.ro a lansat apelul la solidarizare, în comună s-au deplasat şefii mai multor instituţii din administraţia judeţeană, pentru a se documenta la faţa locului. De altfel, prezentarea în presa centrală a atras atenţia multor persoane care au donat ajutoare şi continuă să ajute cu haine, hrană şi alte obiecte şi produse, familiile nevoiaşe din comună.

O prezentare detaliată a cazurilor disperate din comuna Glodeanu puteţi citi în articolele tematice de pe observatorulbuzoian.ro, dar şi pe următoarele linkuri:

Pagina de Facebook „Copiii din Glodeanu”

Blogul „Copiii din Glodeanu

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.