Ecoatitudine
Timp de o săptămână, între 24 – 31 martie 2014, caravana InfoMediu Europa a poposit în Ilfov, Teleorman, Prahova, Argeș, Buzău, Vrancea și București cu un spectacol interactiv, pe teme de mediu, „Ora de ecologie”.
Maestrul de ceremonii, mult așteptatul „Mister ECO”, le-a suscitat interesul elevilor, captându-le atenția printr-un adevărat spectacol de magie, centrat pe obiectivul campaniei: colectare selectivă pentru reciclare.
„Ora de ecologie” s-a bucurat de o participare activă în rândul elevilor, care l-au urmărit cu mare entuziasm pe Mister ECO și pe care l-au primit cu ropote de aplauze. Numerele de magie au stârnit hohote de râs, aplauze la scară largă, dar și o promisiune față de magician că va reveni la finalul campaniei.
La Buzău evenimentul a avut loc pe data de 27 martie la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău.
Pentru „Reciclarea EcoAtitudine”, campania destinată elevilor, au fost puse la bătaie o tablă magnetică smart (locul I), un panou portabil de baschet (locul al II-lea) și un ecran de proiecţie (locul al III-lea). Câștigătorii vor fi desemnați, evident, în funcție de cantitățile de deșeuri reciclabile colectate.
În ceea ce-i privește pe profesori, șapte dintre aceștia pot câștiga câte o imprimantă color (plus o cutie cu topuri de coli A4) în cadrul concursului „Agentul EcoAtitudine”.
Logistica de colectare selectivă a deșeurilor din cadrul instituțiilor de învățământ este asigurată de: Rosal GRUP SA, RER Ecologic Service Bucureşti REBU SA, Compania Romprest Service SA, Urban SA, Salubritate 2000 SA Piteşti, RER EcoLogic Service Buzău SA, CUP Salubritate SRL Focşani, Polaris Mholding SRL, Financiar Urban SRL.

Proiectul „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” se desfăşoară în două etape anuale şi vizează conştientizarea elevilor de gimnaziu asupra importanţei colectării selective a deşeurilor, un domeniu în care România atrage semnale din ce în ce mai negative din partea comunităţilor europene.
Prin această campanie, Infomediu Europa, alături de cele mai importante instituţii ale statului care activează în domeniul protecţiei mediului, îşi propune schimbarea unor mentalităţi care să determine atitudini eco, dar mai ales să responsabilizeze generaţia tânăra pentru o gestionare sustenabilă şi integrată a deşeurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.