Elevii de la Colegiul Național Mihai Eminescu vor începe, și în acest an, cursurile în clădirea de pe strada Independenței care urmează să fie reabilitată cu bani de la Guvern. Aceasta pentru că amenajarea spațiilor de la Liceul Tehnologic Costin Nenițescu necesită ban dar mai ales timp care este insuficient pentru a realiza tot ce municipalitatea și-a propus pentru a asigura un învățământ de calitate pentru elevii de la Eminescu.

Cu toate acestea elevii de la Nenițescu vor începe cursurile în clădirea Grupului Școlar Meserii și Servicii însă își vor păstra laboratoarele proaspăt renovate și utilate în spațiile actuale unde vor veni pentru susținerea orelor practice.

„Spațiile la Nenițescu sunt neadecvate unei educații și trebuie realizată o igienizare generală, schimbarea tâmplăriei, pentru că sunt geamuri care nu se închid,  iar instalațiile electrice trebuie refăcute. Lucrările vor începe de luni iar partea de centrală termică și instalație termica vor trebui refăcute și va trebui să investim aproximativ 200.000 de euro, bani mulți pentru Buzău, și trebuie sa vedem cum vom face rectificarea de buget. Pentru aceasta am hotărât să ținem ședința pe  30 august pentru ca până atunci să vedem și ce ne revine din rectificarea bugetară de la Guvern și să vedem de la ce capitole vom reloca banii. Așadar elevii de la Eminescu vor începe școala la Eminescu iar mai apoi, din 15 octombrie, cred că se vor muta la Nenițescu. AM stabilit de asemenea ca laboratorul de gastronomie să rămână pe loc iar elevii să facă deplasarea de circa 800 de metri pentru a face orele de laborator tot la Nenițescu, am găsit înțelegere la conducerea de la Meserii și Servicii pentru ca elevii de a XII-a de la Nenițescu să învețe dimineața deci toate se vor rezolva”, a spus primarul Constantin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.