imagine de arhivă
Elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Chesarie Episcopul’’ marchează vineri – Ziua Internatională a ONU pentru Pace printr-o manifestare ce se va desfășura în aceeași zi în mai multe colțuri ale lumii sub sloganul „ Plant a tree for Peace 2012”.
Vineri 21 septembrie, elevii dar și profesorii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Chesarie Episcopul’’ din Buzău vor planta copaci in curtea Catedralei arhiepiscopale „Înălțarea Domnului” din Buzău, în aceeași atmosferă sărbătorească cu alte școli din întreaga lume. Primii copaci vor fi plantați la amiază în Oceania, apoi pe celelalte continente: Asia, Europa și Africa, urmând ca lanțul de copaci să ajungă în cele din urma si în cele doua Americi.
Aceste eveniment a devenit deja tradiție și capătă din ce în ce mai mult succes an de an. Anul trecut, peste 5000 de școli din 132 de state de pe glob au plantat 600 000 de copaci în cursul acestei zile iar anul acesta evenimentul va avea o amploare si mai mare. Cu această activitate elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Chesarie Episcopul’’ își propun să ajute Organizatia Natiunilor Unite sa atinga cele opt obiective globale de dezvoltare ale mileniului.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.