Catalin PREDOIU, Cristi BIGIU si George SCUTARU
Ultimele declarații ale președintelui Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, date în fața procurorilor DNA și dezvăluite de jurnaliștii din presa centrală provoacă neliniște în clasa politică locală și națională. Se pare că citatele preluate de presă conform cărora Cristi Bîgiu ar fi spus că „circa 250.000 de euro au ajuns în campania electorală, iar restul i-am dat unor persoane pe care deocamdată nu doresc să le nominalizez” nu au decât parțial legătură cu realitatea, și de fapt președintele Consiliului Județean ar fi spus cu subiect și predicat unde a ajuns fiecare bănuț. Faptul că numele nu au ajuns deocamdată în spațiul public este pentru că nu ar fi avut nici o relevanță în cauză, respectiv în propunerea de prelungire a arestării fostului ministru de Interne, însă ele sunt știute de anchetatori care îi vor lua la verificări pe toți cei pomeniți în declarații.
Judecând la rece, ar trebui să ajungă să dea declarații toți candidații care au beneficiat de sume importante în campania electorală din 2008, fie ea pentru alegerile locale, fie pentru alegerile parlamentare. Pe piață au apărut deja zvonuri care îi plasează printre beneficiari ai banilor oferiți de Cristi Bîgiu pe primarul din Râmnicu Sărat, Viorel Holban, pe fratele acestuia Titi Holban, ales deputat din partea PNL, pe președintele PNL la acea vreme și candidat pe un fotoliu de deputat George Scutaru și chiar pe ministrul Justiției de atunci, buzoianul Cătălin Predoiu, care a candidat pentru un post de deputat pe Colegiul 5 și a fost învins de Marian Ghiveciu.
Mai mult, există voci care spun că declarațiile lui Cristi Bîgiu date în fața procurorilor DNA l-ar fi atins deja pe fostul șef al liberalilor buzoieni George Scutaru, eliberat din funcția de consilier prezidențial și sunt pe cale de a-l „aranja” și pe fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, cei doi urmând a fi chemați cât de curând să dea declarații la sediul DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.