EYP
11 elevi ai Colegiului Național „B.P. Hașdeu” din Buzău au ocazia să dezbată în limba engleză și să simuleze procedurile de lucru ale Parlamentul European în cadrul sesiunii Regionale de selecție Muntenia, organizata de ONG-ul apolitic Parlamentul European al Tinerilor(EYP). Elevii hasdeeni vor trebui să se organizeze să se organizeze într-o delegație de 11 persoane, dintre care una dintre ele să aibă aptitudini muzicale și vor participa la lucrările sesiunii EYP în perioada 28-30 martie 2015.
Fiecărei delegații i se va atribui o temă de lucru, reprezentând o problemă de actualitate politică europeană sau națională. Pe baza acesteia, în cadrul muncii în comitet (committee work), care se va desfășura exclusiv în limba engleză,se vor propunere soluții concrete. Elevii vor dezbate, urmând să redacteze o moțiune de rezoluție conform modelului de lucru al Parlamentului European. Membrii comitetului de lucru vor intra în dialog deschis și vor fi mediați de către un șef de comitet (chairperson) cu experiență EYP.
Consolidarea echipei (Teambuilding) se va reaiza cu ajutorul unor metode non-formale specifice, menite să îmbunătățeasca relațiile și raporturile dintre membrii delegației, ajutând la depăsirea barierelor și, în final, la atingerea obiectivelor comune.
Apoi, în cadrul Adunării Generale (General Assembly), vor prezenta în plen, spre dezbatere, moțiunea de rezolutie propusă și punctele de vedere față de rezoluțiile propuse de celelalte comitete.
Pe parcursul Sesiunii Regionale de Selecție, tinerii vor experimenta momente EYP: Teambuilding, Committee Work, Village (prezentarea comitetelor participante prin folclor, mancare-tradițională), momente de socializare (EYP Caffee), EYP Concert.
În cadrul celor trei sesiuni regionale de selecție vor participa peste 250 de tineri, liceeni sau studenți, pasionați de dezbaterea problemelor actuale ale comunitaților, cât și de politica statelor privită la o dimensiune europeană. Aplicațiile se realizeaza în conformitate cu regiunea istorica din care fac parte, cu exceptie municipiul București care poate aplica la oricare dintre cele trei regionale.
În urma participării la aceste regionale, vor fi selectați câte 20 de tineri din fiecare regiune pentru a lua parte la Sesiunea Națională de Selecție care va avea loc în luna mai a anului 2015.Etapa următoare constă în participarea la Sesiunea Internațională , pe baza calificativelor obținute și a activității din cadrul fundației EYP RO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.