ghiveciu5

UPDATE: Deputatul Marian Ghiveciu va afla verdictul magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție la începutul lunii viitoare. La termenul de miercuri, instanța a rămas în pronunțare stabilind ca dată de comunicare a deciziei data de 7 mai 2015. Decizia magistraților bucureșteni va putea fi atacată cu apel tot la Înalta Curte de Casație și Justiție dar la un complet extins.

Deputatul Marian Ghiveciu trebuie să se prezinte, miercuri, la ora 9.00, în fața magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție, în ceea ce ar putea fi ultimul termen în procesul în care este trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție. Dat fiind că audierea martorilor s-a finalizat de aproape două luni, se așteaptă ca magistrații să ia o decizie și, drept urmare, instanța să rămână în pronunțare după acest termen. Dacă va fi găsit vinovat, Ghiveciu riscă până la 7 ani de închisoare însă decizia magistraților bucureșteni nu va fi definitivă.
Deputatul PSD Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată, la sfârşitul lunii decembrie 2011, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub acuzaţia de „instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obținerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – în formă calificată”
Faptele pentru care Ghiveciu a fost pus sub acuzare s-au petrecut înainte ca acesta să obțină primul mandat de deputat, însă la mai bine de 6 ani de la comiterea lor, instanța nu a putut da un verdict. Ghiveciu este acuzat că în perioada 2005-2006 i-a instigat pe Nicolae Costache, fost director al Oficiului de Cadastru Buzău și membru în Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor și pe Dumitru Borcan, șef al Compartimentului de Cadastru și Agricultură din cadrul Primăriei Merei, să elibereze în mod ilegal titluri de proprietate pentru terenuri în zone cu potențial imobiliar aflate în apropierea Drumului Național 1b în favoarea unor persoane care nu erau îndreptățite să primească acele titluri de proprietate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.