Eroii din 1989, omagiați în centrul orașului la 30 de ani de la Revoluție

0
375

Duminică, 22 decembrie, la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, aflat în Piaţa DACIA din Buzău, s-a desfășurat la împlinirea a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, un ceremonial militar şi religios în memoria eroilor martiri.

Muzica militară a intonat Imnul de Stat al României, iar preotul militar al garnizoanei a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor martiri buzoieni căzuţi la datorie în acele zile.

Despre evenimentele care s-au derulat în urma cu 30 de ani în municipiul Buzău au susținut alocuțiuni, reprezentatul organizaţiilor de revoluţionari de la Buzău „Asociației Luptătorilor din Decembrie’89 și „Clubului 22 Buzău”, domnul Lionel Zosmer, iar prefectul judeţului Buzău, domnul ec. Leonard Dimian a dat citire mesajului primului-ministru al României, domnul Ludovic Orban, privind sărbătorirea Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii.

Depunerea coroanelor şi a jerbelor de flori la monument s-a desfăşurat în conformitate cu ceremonialul militar. Garda de Onoare şi muzica militară au defilat în faţa asistenţei.

La ceremonial au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, cadre militare din garnizoană, active, în rezervă şi retragere, veterani de război, lideri politici, reprezentanţi ai societăţii civile ai municipiului Buzău.

Celor prezenţi la ceremonie, le-a fost oferit numărul 26 al revistei „Străjer în calea furtunilor”, editată de Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.

Tot, cu acest prilej la Bustul Generalului Ștefan Gușă din localitatea Spătaru, județul Buzău, s-a desfăşurat un ceremonial militar și religios cu depunerea coroanelor şi a jerbelor de flori în memoria generalului Ştefan Guşă.

La ceremonial au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, cadre militare din garnizoană, active, în rezervă şi retragere, veterani de război, lideri politici, reprezentanţi ai societăţii civile ai municipiului Buzău, membri ai familiei şi reprezentanţi ai Fundaţiei „General Ştefan Guşă”.

Ștefan Gușă s-a născut la data de 17 aprilie 1940, în satul Spătaru din comuna Costești (județul Buzău). După absolvirea Liceului „B.P. Hasdeu” din Buzău, a urmat Școala Militară de Ofițeri Activi de Tancuri și Auto de la Pitești (1957-1960), absolvită ca șef de promoție.

Generalul Ştefan Guşă de-a lungul carierei militare a îndeplinit și funcția de Comandant al Armatei a 2-a, la Buzău, în perioada 26.02.1990-28.03.1994.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.