vaci lapte

anunt
Trei persoane, între care doi adolescenţi de 16 şi 17 ani, sunt cercetaţi de poliţiştii buzoieni după ce au înşelat cel puțin 35 de persoane prin postarea pe internet a unor anunţuri privind vânzarea de viţei, oamenii plătind aconturi între 150 şi 1.000 de lei fără însă să primească animalele.

Conform unui comunicat remis de IPJ Buzău, cei trei bănuiți de înșelăciune sunt doi adolescenți din municipiul Buzău și un tânăr de 23 de ani din Râmnicu Sărat. Poliţiştii au stabilit că, începând cu luna mai 2014, adolescenţii ar fi postat pe două site-uri de vânzare/cumpărare, anunţuri privind vânzarea unor viţei, livrarea bovinelor fiind condiţionată de achitarea unui acont.
Cei doi buzoieni ar fi fost contactaţi, spun polițiștii, de cel puțin 35 de persoane din 18 județe care, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid de bani, ar fi trimis sume cuprinse între 150 şi 1000 de lei pentru tranzacţiile încheiate doar telefonic, fără a primi, în schimb, animalele promise.
Banii ar fi fost trimişi pe numele unor membri ai familiei celor doi adolescenţi sau pe numele râmniceanului în vârstă de 23 de ani, acesta din urmă fiind prezentat victimelor drept cel care urma să efectueze transportul animalelor.
Potrivit polițiștilor, valoarea totală a prejudiciului este estimată la 11000 de lei iar poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale continuă cercetările, pentru că nu este exclus ca cei trei buzoieni să mai fi făcut și alte victime în afara celor 35 de oameni din 18 județe.
Cei trei indivizi sunt cercetați acum în stare de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.