Singurul magazin de vise din orasul Buzău continuă să fie sursă de aprovizionare pentru consumatorii de etnobotanice.
Aproape două mii de plicuri de substanţe halucinogene au fost confiscate de inspectorii de la Protecţia Consumatorului, cu ocazia celui mai recent control efectuat la singurul magazin de vise din Buzău. Oficial, motivul pentru care s-au ridicat pliculeţele sunt deficienţele de etichetare. Practic, comisarii de la OPC au bănuiala că în aceste plicuri sunt droguri însă pentru un verdict final e nevoie de analize de laborator. ”Am efectuat un control cu Garda Financiară și Poliția la singurul loc care mai comercializează produse etnobotanice. Au fost sigilate 1864 de plicuri din 6 sortimente, din cauza problemelor de etichetare. Deficiențele constau în lipsa adresei furnizorului, eticheta este aplicată în limba română iar cea a producătorului lipsește. Până la sosirea administratorului care să lămurească toate aspectele magazinul rămâne inchis”, a declarat, astăzi, comisarul șef al OPC Buzău, Nicușor Dinulescu.
La verificări au participat și comisarii de la Garda Financiară care au luat la bani mărunţi actele şi încasările. Semn că vânzările merg strună la magazinul de vise este și faptul că inspectorii au găsit în casieria punctului comercial o sumă importantă, de ordinul sutelor de milioane.
”Garda Financiară a verificat documentele de proveniență dar și modul de utilizare al casei de marcat. A fost identificată o suma de bani importantă, de ordinul sutelor de milioane de lei vechi, în casieria punctului de lucru, sumă care va trebui justificată de un reprezentant legal al societății în cursul săptămânii urmatoare. In functie de constatările pe care le vom face la data când trebuie finalizată verificarea, se poate pune problema închiderii magazinului din punctul de vedere al competențelor Gărzii Financiare”, a spus, astăzi, comisarul șef al Gărzii Financiare, Cristi Voicu.
Că etnobotanicele sunt consumate de mulţi dintre tinerii din Buzău, o spun şi paramedicii de la SMURD. Periodic, ei sunt solicitaţi să intervină pentru acordarea primului ajutor în cazul consumatorilor care, luaţi de val, ajung să consume droguri în exces. Chiar week-end-ul trecut, specialiștii au fost solicitați să acorde primul ajutor unui tânăr de 21 de ani care a început să se simtă de rău după ce a consumat etnobotanice.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.