Cea de-a 6-a etapă a Campionatului Mondial de Enduro, Grand Prix-ul României este gata de start. Echipele și-au ocupat locurile în padocul amenajat în Piața Daciei iar toate pregătirile sunt pe final. Astăzi și mâine sunt programate antrenamentele oficiale pe zonele de Cross Test si Extrem Test iar sâmbătă dimineață, cei 78 de participanți vor lua startul în cel mai important eveniment de talie mondială disputat vreodată la Buzău.

Etapa de la Buzău este una extrem de importantă în economia clasamentului Campionatului Mondial de Enduro. Juha Salminen (E1) multiplu campion mondial nu va avea probleme să se acomodeze cu traseul, având în vedere că, așa cum spunea Giovanni Sala, Enduro Test-ul este o specială de enduro clasică bine creionată într-un cadru natural. Este posibil să îl vedem pe finlandez în postura de câștigător al ambelor etape.
La E2, Anontie Meo are înaintea GP România un avans de 49 de puncte față de Cristobal Guerrero. Configurația specialelor de la Buzău este una care îl avantajează însă pe Guerrero, așa că pilotul KTM are mari șanse să se impună într-una dintre cele două etape. Mika Ahola liderul de la E3, ca și compatriotul său Juha Salminen, se va simți foarte bine pe Enduro Test, însă pe Husqvarna Xtreme Test vicecampionul mondial de enduro indor, Joakim Ljunggren, va fi la el acasă la Buzău.

De organizarea acestei prime etape de campionat mondial în România profită și câțiva piloți români care, din rațiuni de buget, nu își permit să concureze într-un sezon al FIM Maxxis WEC. Printre aceștia se numără și Emanuel Gyenes, medaliat cu argint la International Six Days Enduro în 2007 și câștigător al clasei Maraton de la Dakar 2011.

Pâna la start mai sunt însă două zile de care majoritatea participanților vor să profite la maxim. De aceea, în acestă seară, în cinstea Grand Prix-ul României, T’Essence Summer Pub va organiza o petrecere la care participanții vor lua contact cu frumusețile Buzăului, în cadrul concursului Miss Enduro.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.