Eugen Galeş, originar din localitatea buzoiană Năeni, acuzat că în luna mai a ucis un coleg de celulă de la Penitenciarul Mărgineni şi care în martie 2011 a evadat după ce a sărit de la o fereastră din Judecătoria Moreni, a atacat, azi, doi deţinuţi de la Penitenciarul Jilava, în timp ce aceştia dormeau. Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Ilfov, Adrian Dicu, a declarat că deţinutul Eugen Galeş a lovit doi colegi de celulă cu un picior de scaun, unul dintre ei fiind rănit grav. Procurorul Adrian Dicu a precizat că Eugen Galeş este un deţinut deosebit de periculos şi se afla în tranzit la Penitenciarul Jilava.
După incidentul din Penitenciarul Jilava, Eugen Galeş a fost dus cu un autobuz la Penitenciarul Giurgiu. Când a ajuns în curtea Penitenciarului Giurgiu, Eugen Galeş s-a repezit la unul dintre mascaţii care îl însoţeau şi l-a muşcat de mână, a precizat procurorul Dicu.

Ulterior, Penitenciarul Bucureşti – Jilava a anunţat că în jurul orei 5.00, deţinutul Galeș a lovit cu un obiect de mobilier doi colegi de celulă, aceştia fiind atacaţi în timp ce dormeau.
„În data de 24.09.2012, în jurul orei 05:00, într-o cameră de deţinere din cadrul Penitenciarului Bucureşti Jilava, a avut loc o altercaţie în care au fost implicate trei persoane private de libertate. Din verificarea modului în care s-a produs incidentul a rezultat faptul că persoana privată de libertate G. E. N., folosindu-se de un obiect de mobilier, a agresat fizic persoanele private de libertate G. D. şi S. F. prin aplicarea unor lovituri în zona capuluişi la nivelul corpului, în timp ce acestea dormeau”, se arată într-un comunicat de presă al Penitenciarului Jilava.

„Faţă de persoana privată de libertate G.E.N. a fost demarată procedura disciplinară. În urma acestui incident au fost luate toate măsurile legale, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov. De asemenea, la nivelul Penitenciarului Bucureşti Jilava a fost începută o anchetă interna pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs incidentul”, se mai arată în comunicatul citat.
În luna mai, Eugen Galeş a mai fost implicat într-un conflict, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni din judeţul Dâmboviţa. În urma conflictului, un deţinut a murit după ce Eugen Galeş,care era coleg de celulă cu acesta, l-a lovit cu un scaun în cap.
Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Mărgineni, între cei doi exista un conflict mai vechi, iar în 21 mai Eugen Galeşl-a lovit cu un scaun de lemn în cap pe celălalt bărbat. Ulterior, în 25 mai, victima a fost internată în comă, cu capul zdrobit, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Apoi, pacientul a fost transferat cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, unde a decedat.

Galeş,în vârstă de 40 de ani, din judeţul Buzău, avea, la momentul comiterii faptei, o condamnare de trei ani şi patru luni pentru vătămare corporală şi se afla la Penitenciarul Mărgineni din aprilie 2010. De asemenea, în martie 2012, Eugen Galeş a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea mătuşii sale şi a unui bărbat de 31 de ani, pe care l-a atacat pentru a-i lua hainele şi calul, la scurt timp după omorârea femeii. Sentinţa magistraţilor Tribunalului Buzău, dată la aproape doi ani de la comiterea crimelor, nu este însă definitivă.
Galeş este acuzat că în aprilie 2010, în localitatea Năeni, şi-a omorât o mătuşă cu care era în conflict de mai multă vreme. Bărbatul, extrem de periculos, care la momentul respectiv se sustrăgea urmăririi penale după ce bătuse o altă persoană, a lovit-o pe mătuşa lui cu o sapă în cap. Două zile mai târziu, Galeş a omorât o altă persoană din aceeaşi localitate, respectiv un tânăr de 31 de ani, pe care l-a întâlnit pe câmp şi pe care l-a luat la bătaie pentru a-i fura hainele şi căruţa. Galeş a lovit victima de mai multe ori cu o furcă, după care, cu un cuţit, i-a provocat multiple plăgi la cap şi i-a introdus cuţitul în ochi. Conform procurorilor, din cauza intensităţii loviturii, vârful cuţitului s-a rupt, fiind identificat la necropsie în craniul victimei.
Cele două crime din 2010 au fost comise după ce în urmă cu şapte ani bărbatul bătuse un alt localnic. Galeş nu a fost prins în tot acest timp, trăind pe dealurile din localitatea Năeni. Abia în 2010, după cele două crime pe care nu le-a recunoscut, bărbatul a fost prins, la momentul respectiv el sustrăgându-se de la executarea a două pedepse cu închisoarea şi fiind dat în urmărire generală.
După ce a fost prins de poliţişti, la finalul unei operaţiuni de amploare, Galeş a evadat, în martie 2011, din sediul Judecătoriei Moreni, fiind prins după o lună într-o pădure de lângă localitatea dâmboviţeană Ocniţa, în urma sesizării unui pădurar.
Conform procurorilor, bărbatul a fost supus unei expertize psihiatrice, stabilindu-se că are „tulburare organică de personalitate, cu manifestări antisociale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.