Organizată pentru prima dată în anul 2006 în scopul sensibilizării populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea angrenării cetăţenilor în acţiuni specifice „Săptămâna prevenirii criminalităţii” a debutat astăzi și la Buzău cu ziua dedicată prevenirii delincvenţei juvenile.
Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 24 – 28 septembrie, cu implicarea poliţiştilor din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, dar şi a poliţiştilor din structurile de ordine publică şi poliţie rutieră.
În acest interval, se vor desfăşura activităţi structurate pe mai multe domenii, fiecare zi având o altă temă, respectiv prevenirea delincvenţei juvenile, prevenirea victimizării minorilor, prevenirea infracţiunilor de furt, prevenirea criminalităţii stradale, ultima zi fiind dedicată siguranţei rutiere.
„Săptămâna prevenirii criminalității” a fost deschisă de o conferinţa de presă la care au participat Prefectul judeţului Buzău, ing. Gabriel Baltă, domnul Cristinel Romanescu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, precum şi partenerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău implicaţi în derularea activităţilor preventive. După aceasta poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au organizat, în acelaşi loc, concursul de mesaje preventive „Stop violenţei!”, la care s-au întrecut elevii claselor a IV-a de la Şcoala cu clasele I-VIII „G.E. Palade” Buzău.
Tot astăzi, poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică şi proximitate din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti au fost angrenaţi în acţiuni pe linia prevenirii delincvenţei juvenile în zona unităţilor de alimentaţie publică.
Pentru zilele următoare oamenii legii buzoieni au pregătit o agendă încarcată de evenimente cu caracater preventiv pe diferite domenii de activitate precum prevenirea victimizării minorilor, prevenirea infracţiunilor de furt, prevenirea criminalităţii stradale sau a siguranței rutiere ce se vor desfășura după următorul program.
Vezi aici agenda săptămânii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.