Finalul ședinței Colegiului Prefectural, desfășurată astăzi la sala D. Filipescu a Consiliului Județean Buzău, i-a readus cu picioarele pe pământ pe șefii instituțiilor deconcentrate cu atribuții de control. Subprefectul județului, Vasile Alecu, le-a cerut public șefilor de deconcentrate să își facă treaba cum scrie la carte și mai ales să nu colaboreze „în sensul strict penal” cu agenții economici vizați de controale. Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a adresat inițial șefului Direcției Silvice Buzău, Cornel Pitiș, căruia i-a solicitat mai multă implicare în activitățile instituției, atrăgând atenția tuturor celor prezenți să nu mai cadă la înțelegeri cu cei ce încalcă legea, mai ales că absolut toți „sunt monitorizați atât vizibil cât și invizibil.”
„Sunt semnale negative la adresa mai multor instituții cu atribuții de control. Le-am cerut să fie imparțiali, să le vorbească corect, frumos celor pe care îi controlează, să nu se lase intimidați să nu colaboreze cu ei într-un sens strict penal și să își facă efectiv treaba. Să nu doarmă în birouri și să iasă pe teren pentru că de asta sunt plătiți”, a afirmat subprefectul județului Buzău, Vasile Alecu.
Subprefectul județului Buzău a recunoscut că aceste informații au ajuns la urechile responsabililor din Prefectură de mai multă vreme însă s-a hotărât să ia atitudine acum, având în vedere agenda mai puțin încărcată a instituției. Totodată, Alecu a precizat că informațiile trebuie verificate deși nu are nici cea mai mică urmă de îndoială că ar putea fi simple bârfe și dacă lucrurile nu se vor regla în urma intervenției de astăzi se va trece la discutarea concretă cu acei oameni acuzați de nereguli.
„Nu dorim abuzuri din partea lor dar privim lucrurile și din punctul de vedere al statului. Nominal nu are rost să vă spun acum care sunt cei vizați însă de asta am făcut o primă avertizare a directorilor vis a vis de activitatea desfăşurată de unii angajaţi. Următoarea etapă va fi discutarea concretă cu ei şi descoperirea filierelor și a modului cum funcţionează acele activităţi ilegale şi sesizarea instituțiilor competente să facă verificări. Se discută de mai multe domenii. Am dat exemplul pe exploatarea masei lemnoase, că nu putem face o verificare să începem să luam toţi copacii tăiaţi să verificăm unde s-a dus marfa, cum s-a transformat în bani și așa mai departe. Avem nemulţumiri și faţă de anumite controale. Am auzit, și trebuie să probăm acest lucru, că se anunţă dinainte că se vor face controale sau unii agenți economici sunt ocoliți doar pentru că au anumite relaţii și nu vrem să se facă această discriminare”, a explicat subprefectul Vasile Alecu.
Conform informațiilor neoficiale, vizate de reproșurile subprefectului Vasile Alecu, ar fi instituții precum Direcția Silvică, Direcția Agricolă, Direcția Sanitar Veterinară şi  cea de Sănătate Publică. Asupra mai multor angajați ai acestor instituții există informații că nu ar proceda tocmai corect în relația cu agenții economici controlați și ar face anumite acțiuni doar pentru beneficiile personale sau pentru face pe plac anumitor persoane influente.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.