pod7
Lucrările de refacere a podului de la Vadu Pașii mai au de așteptat chiar dacă ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, anunța în urmă cu un an că refacerea obiectivului va demara în primăvara acestui an. Prezent, marți, la întâlnirea cu sindicaliștii buzoieni din învățământ, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat că refacerea podului de la Vadu Pașii este proiectul său de suflet și că nu a renunțat la el însă s-a făcut că nu știe cauza neatribuirii contractului de lucrări.
„Podul de la Vadu Pașii este proiectul meu de suflet și nu m-am lăsat de el. Consiliul Județean a făcut licitația și acum trebuie să se facă atribuirea de contract. Din păcate nu știu care sunt motivele acestei neatribuiri de contract. Cred că s-a întârziat pentru că partea de evaluare a durat cam mult. O să am o discuție și cu domnul Cristi Bîgiu să aflăm care sunt cauzele acestei neatribuiri pentru că ar fi trebuit să înceapă lucrările, astfel încât să fie gata până în anul 2015” a declarat expeditiv Eugen Teodorovici.
În replică, președintele Consiliului județean, Cristi Bîgiu a declarat, miercuri, că principalul motiv al neatribuirii contractului de lucrări pentru refacerea podului de la Vadu Pașii este lipsa finanțării.
„ Proiectul este în faza de licitație dar înainte de a se atribui acest contract trebuie să existe clar și sursa de finanțare. Trebuie discutat la Ministerul Dezvoltării care va fi sursa de finanțare a acestui obiectiv pentru că până acum nu se știe”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Refacerea podului de la Vadu Pașii s-a aflat pe agenda electorală a lui Teodorovici, candidat la un post de senator, care și-a luat angajamentul că se va ocupa ca podul de la Vadu Pașii să fie reabilitat fie cu bani proveniți din fonduri europene, fie cu bani de la bugetul de stat. Anul trecut, Eugen Teodorovici, ajuns senator cu votul buzoienilor, declara că refacerea podului de la Vadu Pașii a intrat în linie dreaptă urmând ca lucrările să demareze în primăvara acestui an. Conform declarațiilor ministrului, costurile de refacere a podului s-ar ridica la peste 10 milioane de euro.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.