S-au rugat să nu-i ia apele iar acum se roagă să nu vină vreun cutremur și să pice pereţii peste ei!

Cele 24 de persoane evacuate din imobilul situat pe strada Victoriei din Buzău şi care au trăit aproape trei luni pe prundul râului au fost mutate în fostul sediul al Poliţiei Comunitare. Asta după ce în noaptea de sâmbătă spre duminică, cei 14 copii şi 10 adulţi care ajunseseră să trăiască într-o colibă pe prundul Buzăului au fost pe punctul de a fi luaţi de ape.

Cele cinci familii au ajuns ieri după-amiază în fostul sediu al Poliţiei Comunitare. Au dat de o clădire şubredă, cu tencuiala căzută, însă cu un acoperiș prin care nu trece ploaia, cu geamuri la fereastră și apă la robinet. Oamenii spun că nici aici condițiile nu sunt prea bune, însă măcar au un acoperiş deasupra capului.

”Locuința asta e șubredă, dar e bună, măcar să ne lase aici, însă au zis că vom rămâne aici câteva zile, până când vor găsi altă soluție. Tot e bine, deși e cam șubredă. Am vrea casa noastră”, a declarat astăzi unul dintre evacuații de pe strada Victoriei.
Autoritățile recunosc că starea imobilului în care au fost mutate cele 24 de persoane este precară și se roagă ca nu cumva vreun cutremur să aibă loc chiar în aceste zile, pentru că atunci oamenii ar fi într-un real pericol.

” Stadiul imobilului este acceptabil de a fi locuit si nu este supus unei degrădari rapide și violente, decât în cazul unui cutremur care sper să nu se întâmple în perioada aceasta scurtă. Sper să fie o perioadă scurta pentru că nu vrem să reluăm problemele din strada Victoriei și aici pentru că acest  spațiu are o altă destinație și nu camparea familiilor în nevoie. Acea cladire nu este reabilitată și deci, nu ne putem permite să ne jucăm. Ei sunt și foarte reticenți pentru că, de exemplu, Protecția Copilului putea să le asigure condiții foarte bune la copii dar nu au vrut să-I lase. Ei sunt foarte pretențioși și nu e normal,”a declarat astăzi viceprimarul orașului Buzău, Fănică Bârlă.

În acest moment, autoritățile iau în calcul mai multe variante: fie ca familiile respective să fie mutate în module de locuit, fie să li se închirieze o locuință în afara
orașului Buzău.

”Cu siguranță este doar o soluție temporară, de avarie, în urma la ceea ce s-a întâmplat a trebuit să-i campăm într-o clădire pe care noi o aveam. Măcar în faza incipientă,
pentru că ei oriunde au fost au distrus aproape tot. Mă mir că și prundul Buzăului mai e întreg  pentru că ei au făcut distrugeri oriunde au fost. Trebuie găsită o soluție să și limităm pagubele pe care le produc. Ar putea exista și varianta să le găsim undeva în zona limitrofă a Buzăului o casa. O casă ar fi mai ieftină în mediul rural și ei ar putea să se integreze în comunitate mai ușor”, a adăugat viceprimarul Fănică Bârlă.

Reamintim, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cele 24 de persoane evacuate din imobilul situat pe strada Victoriei din oraşul Buzău au fost pe punctul de a fi
luate de ape. Din pricina precipitaţiilor abundente, locul în care oamenii şi-au amenajat o colibă după ce au fost daţi afară din casa pe care au devastat-o a fost inundat. Totul s-a întamplat în cateva zeci de minute, când cei 14 copii și 10 adulți dormeau în cortul ridicat din pături, cartoane și tablă.

Buzoienii evacuaţi din casa de pe strada Victoriei au trăit pe malul râului Buzău aproape trei luni de zile, oamenii având promisiunea că vor primi niște module de locuit de la o fundație care acționează împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.Pe de altă parte, cele 24 de persoane au rămas pe drumuri după ce au fost date afară din imobilul de pe strada Victoriei, pentru că nu și-au plătit chiria dar mai ales pentru că au devastat imobilul care nu le aparținea și pentru că îsi exasperaseră vecinii.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.