Ionel Meiroşu se apropie ameninţător de biroul Florinei Stoian

După ce a fost primit cu refuz, Ionel Meiroşu, fost inspector şcolar general adjunct, demis în 2009, a acceptat soluţia de compromis dată de ministrul Educaţiei şi se întoarce în Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ). Schimbările de toamnă din instituţie pun pe liber alţi cinci inspectori de specialitate, toate mutările fiind confirmate, în exclusivitate pentru observatorulbuzoian.ro, de către şefa instituţiei, Florina Stoian.

 

În urmă cu câteva minute, Florina Stoian a confirmat zvonurile ajunse la redacţia noastră, conform cărora ar face „curăţenie de toamnă”. În fapt, este vorba despre revenirea în instituţie a lui Ionel Meiroşu, după o lungă „telenovelă” a chelfănelilor prin tribunale. Demis în 2009, după revenirea la guvernare a pedeliştilor, Ionel Meiroşu a contestat decizia ministrului Educaţiei, a câştigat repunerea pe funcţia de adjunct şi a primit, mult mai târziu, o soluţie de compromis. Astfel, în urmă cu aproape patru luni, ministrul a dat ordin de numire a contestatarului pe un post de inspector pe management şi programe, pe care Ionel Meiroşu l-a contestat din nou. Între timp, a încasat peste jumătate de miliard de lei vechi, în contul drepturilor băneşti pierdute prin înlăturarea de pe funcţie, şi, recent, a acceptat să se întoarcă pe postul propus, de inspector pe management şi programe.

 

Altă mutare se produce la specialitatea proiecte educaţionale şi programe comunitare, de unde pleacă Cristiana Stoica, inspector cu state vechi în instituţie, despre care Florina Stoian spune că s-a retras „având mai multe proiecte în derulare”. Ea va fi înlocuită de Veronica Trandafir, care a mai ocupat post în IŞJ, ca inspector de învăţători. Dorina Stănică, inspector pe management educaţional, evaluare instituţională şi asigurarea calităţii iese la pensie şi lasă loc liber pentru Lenuţa Pârlog. Cu mandat expirat din ianuarie a.c. Filofteia Tătulescu părăseşte postul de inspector pe învăţământ primar, în favoarea Danielei Palcău, profesoară din Liceul Pedagogic. Florina Stoian explică şi plecarea Roxanei Gheorghiade, pe care o pune pe seama neregăsirii în organigrama instituţiei a jumătăţii de normă pe care aceasta o ocupa ca inspector pentru învăţământul tehnic. Totuşi, se face astfel loc pentru încă un post, de inspector pe management, pe care Florina Stoian vrea să-l dea unui tânăr, George Vlad, fost director în Tisău, care se va ocupa cu inspectarea… directorilor.

 

Supărări? „Nu”, crede generala şcolilor. „În fond, sunt şefa instituţiei şi numesc pe cine cred de cuviinţă, semnez pentru asta şi răspund în faţa superiorilor mei. Nu pot mulţumi pe toată lumea”, ne-a mai declarat Florina Stoian.

 

Despre Dumitru Ene, fost inspector general, colegul liberal al lui Ionel Meiroşu, demis, repus pe funcţie, după revendicări în tribunal, şi iar demis de pedelişti, şefa IŞJ ne-a declarat că nu mai ştie nimic: „E suspendat până se clarifică problema cu dosarele de investiţii. Nu mai ştiu în ce fază se află controlul. Am auzit că s-ar face expertize pe lucrările respective, dar asta nu mai e treaba mea”, ne-a mai spus Florina Stoian.

 

S.D.

4 COMENTARII

 1. Lozul, lozul decide domnule! Eu înţeleg să schimbi un trandafir bătrân şi să plantezi unul tânăr, dar nu înţeleg să scoţi o floare nestemată şi să pui în loc un mărăcine!
  A, a, a, acu m-am prins:e nevoie de mai mulţi ciulini decât de trandafiri! Ciulinul e verde, verde! Trandafirul s-ar putea să bată-n roşu!
  Mai e ceva: cred că licitaţia a fost corectă! E normal ca cine dă mai mult să-şi asigure piaţa. Mă mir că în locul Paulei Mihai nu a fost P.Spătaru din Costeşti!

 2. Eronat! Cum sa ma retrag dacă am multe proiecte în derulare? Nu are logica. Am fost demisa în timp ce eram la o reuniune de proiect la București. ISJ Buzău are 5 proiecte de tip POSDRU în derulare, pe care le-am implementat cu succes. Sunt expert regional angajat de Centrul National pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional și Tehnic intr-un proiect de tip POSDRU.
  Am adus învățământului buzoian multe milioane de euro și mijloace fixe, acum, dar și în perioada de preaderare cu proiectele PHARE.
  Nu comentez decizia inspectorului general. Dar sa spunem adevarul.

 3. Auzi, cică a adus învăţămntului buzoian multe milioane de euro! Tu ai văzut vreun euro Ninele, de la Homeşti? Taci tu! Ce naiba ştii ? Montează-mi şi mie un giga la calculator!
  Ce parcă nu se ştie că cine împarte pare-şi face? Din milioanele alea a ţârcâit ceva şi-n şiştarul tău?
  Gagica de la cârma inspectoratului s-a înfuriat din alte cauze decât cele pe care le bănuie lumea. Nu cred că vor afla de la mine nimic! Mai gândeş-te fetiţă !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.