Sebastian Cucoș, fostul șef al Jandarmeriei Române la protestele din 10 august, a fost trecut, miercuri, în rezervă la cererea sa. Anunțul a fost făcut de Ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Astăzi am luat o decizie foarte importantă. Având în vedere concluziile comisiei medicale de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi cererea ofiţerului în cauză, începând cu data de astăzi,   colonelul Sebastian Cucoş a fost trecut în rezervă”, a declarat Marcel Vela, miercuri la sediul MAI.

Ceea ce nu mută lume știe este că ultima misune a lui Sebastian Cucoș ca și cadru activ al Jandarmeriei Române s-a desfășurat la Buzău duminică seara. Cucoș a avut rolul de consilier al comandantului dispozitivului jandarmilor buzoieni care au asigurat ordinea la Selecția Națională a Eurovision Song Contest 2020 care s-a desfășurat la Sala Sporturilor Romeo Iamandi. În acea seară Sebastian Cucoș a fost practic adjunctul comandantului IJJ Buzău, Virgil Cueru care a comandat cei 40 de jandarmi care au asigurat măsurile de ordine.

Ulterior, Sebastian Cucoș a beneficiat de zile libere în care a fost la comisiile din cadrul Jandarmeriei care au decis, miercuri, trecerea sa în rezervă.

Solicitarea sa de trecere în rezervă are la bază motive medicale dat fiind că a fost rănit la una din misiunile internaționale la care a participat în Kosovo de unde are și în prezent o bucată de schijă în picior.

Sebastian Cucoş este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, după   violenţele din 10 august 2018, dosarul fiind instrumentat de DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.