Jandarmii montani buzoieni prezintă, astăzi, în Munții Buzăului un exercițiu demonstrativ cu elementele deprinse în cadrul ultimului stagiu de pregătire desfășurat pe parcursul acestei săptămâni.
Jandarmii montani şi cei din cadrul grupei de acţiuni speciale din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău, au desfăşurat în ultimele zile un stagiu de pregătire cu aplicabilitate în domeniul montan, asistați de 6 instructori din cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia.
Stagiul de pregătire s-a desfăşurat în masivul Penteleu (Podu Calului-Gura Teghii) şi a constat în perfecţionarea deprinderilor personalului jandarmeriei în domeniul tehnicilor montane, respectiv alpinism, salvare-evacuare montană, acordarea primului ajutor, căutarea persoanelor surprinse de avalanşă. Cursul se încheie astăzi cu un exerciţiu complex de salvare persoane şi acordare de prim-ajutor în mediul montan când jandarmii buzoieni vor demonstra în fața instructorilor dar și a publicului interesat ceea ce au învățat de la începutul acestei săptămâni și vor trebui să aplice în cazul în care situația din teren o va impune. Jandarmii buzoieni au urmat acest stagiu de pregătire ca urmare a creşterii fluxului de turişti în zona montană a judeţului.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.