Restaurantul de unde a fost evacuat Cezar Preda

 

Liderul PDL Buzău, Cezar Preda, a fost luat la bolovani alături de alți 60 de parlamentari de diverse naționalități, în timp ce lua cina, săptămâna trecută, în restaurantul Yacht Club din Corfu.

Dezvăluirea a fost făcută chiar de Cezar Preda care a povestit, ieri, într-o conferință de presă, că in timp ce participa împreună cu membrii Comisiei de Migrație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la un dineu pe data de 1 iulie, a fost suprins, alături de întreaga delegație, de un protest neautorizat al unor tineri greci care au determinat autoritățile elene să îi evacueze parlamentari pe mare.

” Nu am fost în concediu, ci am participat în Corfu la Comisia de Migrație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și, acolo, s-a întâmplat ceva incredibil. Am fost evacuați cu un vapor pentru că nu am mai putut pleca cu mijlocul de transport cu care veniserăm. La noi nu s-a auzit pentru că presa era ocupată cu divorțurile astea și cu ce mai declară unul și altul”, a afirmat liderul PDL Buzău, Cezar Preda.

Pe data de 1 iunie, un grup de 100 de tineri greci a protestat în Piața Dimarchiou față de măsurile de austeritate impuse de Guvernul elen. Când au aflat că o delegație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei ia cina la un restaurant de pe insulă, tinerii au atacat restaurantul cu pietre, acuzând o conspirație mondială împotriva Greciei. Deputatul Cezar Preda, alături de ministrul-adjunct al Ocupării Forţei de Muncă grec, Anna Dalara, de vicepreşedintele Parlamentului elen,  Rodoula Zissilalți  si de alți oficiali ai Comisiei de Migrație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au fost evacuați cu o ambarcațiune aparținând Marinei în jurul orei 1.00, după ce forțele de securitate au observat că protestatarii nu au de gând să se retragă.

 

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/06/Cezar-PREDA1.mp3|titles=Cezar PREDA]

 

1 COMENTARIU

  1. În buna tradiţie a politicienilor europeni, cei din Comisia de Migraţie au mai pus de o sindrofie. Întotdeauna este bine să te întâlneşti prin locurile pline de farmec ale Mediteranei, unde caracatiţa sfârâie pe grătar şi vinul clipoceşte vesel în cupe. Numai că, luaţi probabil cu număratul iahturilor de prin garaje şi a bancnotelor de euro de la saltea, aceştia au uitat că cetăţenii Eladei au alte probleme presante pe ordinea de zi. Viaţa bună a trecut, guvernul lor suflă cu amar în punga cea goală a bugetului naţional, iar falimentul nu mai poate fi ocolit nici dacă îşi vând şi ultima stâncă arsă de soare. Nu te duci în condiţiile astea să iei masa în faţa grecului, doar dacă eşti amator de senzaţii tari, iar până la cursa cu tauri de la Pamplona mai este mult de aşteptat. Parcă îl şi văd pe Cezar Preda, ditamai vicele unui partid la putere, ştergându-şi în fugă mustaţa de tzatziki şi urcându-se pe vreo barcă de pescari găurită venită să salveze de sub tirurile de bolovani ale tinerilor revoltaţi şi ameţiţi de puţin ouzo pe oficialii Înaltei Porţi de la Bruxelles. Din 300, câţi erau necesari pe vremea spartanilor să ţină piept inamicului, acum au fost suficienţi 100 de greci. La noi nici 20 de milioane nu ajung să dea peste cap o clasă de oameni politici care atunci când nu ignoră cu dulce seninătate treburile publice iau decizii care mai mult le încurcă. Şi asta nu pentru că sunt ei prea puternici, ci pentru că suntem noi prea slabi. Şi nepăsători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.