Explozie de afecțiuni respiratorii în cea de-a două săptămână a lunii octombrie. Conform unei statistici întocmite de Direcția de Sănătete Publică a județului Buzău, în săptămâna recent încheiată s-a înregistrat o creștere substanțială a numărului de afecțiuni respiratorii. Răcirea vremii adus la apariția virozelor și penumoniilor însă la Buzău nu s-a înregistrat, deocamdată, nici un caz de gripă.
Cel mai des întâlnit diagnostic a fost cel al virozelor respiratorii care au atins în săptămâna recent încheiată nu mai puțin de 1308 cazuri față de doar 204 cazuri în prima săptămână a lunii octombrie. Cei mai afectați de virozele respiratorii au fost copii între 0 și 14 ani al căror număr a depășit 1100. Din totalul de 1308 cazuri 9 au prezentat forme ceva mai grave care au impus internarea. O creștere de aproape 9 ori mai mare s-a înregistrat și în cazul pneumoniilor. Acestea au fost, săptămâna trecută, în număr de 313 față de 35 de bolnavi diagnosticați în prima săptămână. Și în cazul pneumoniilor cei mai expuși sunt copii între 0 și 14 ani înregistrându-șe deja mai bine de 200 de bolnavi . Din totalul de 313 cazuri de pneumonie au apărut complicații în 26 de cazuri astfel că a fost nevoie de tot atâtea internări pentru tratament de specialitate.
Comparativ cu anul trecut situația este mai puțin îngrijorătoare. În anul 2012, pe aceiași perioadă de timp, la Buzău se înregistrau peste 1600 de viroze, peste 600 de pneumonii dar și un caz de gripă.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.