Numărul cazurilor de persoane infectate cu Covid-19 a explodat pe Secția de Boli Interne a Spitalului Județean de Urgență Buzău. După identificarea primelor cazuri săptămâna trecută, miercuri, încă 16 cazuri au fost confirmate la personalul medical și pacienții internați pe secție. Este vorba despre 3 cadre medicale diagnosticate și 13 pacienți din care 6 sunt la prima testare iar 7 au mai fost testați și săptămâna trecută.

Conducerea unității sanitare împreună cu DSP Buzău a decis:

-Internarea pacientilor pozitivi, în numar de 13, la Spitalul Rm.Sarat;

-transferarea pacienților ramași în secție și negativi la testare , în functie de gravitate în sectie Boli Infectioase sau în A.T.I

-Externarea pacienților din secția Diabet, Boli și Nutriție, care se află pe același nivel cu sectia Boli Interne, și care din afirmațiile sefului de sectie, sunt în număr mic și nu au risc de complicații

-Dezinfecție terminală initial în secția Diabet, Boli și Nutriție și apoi în secția de Interne, unde se va repeta această operațiune 3 zile consecutiv, în paralel cu prelucrarea sanitară a secției, timp în care secția are activitatea suspendata, iar personalul de serviciu în izolare la domiciliu.

-Cadrele medii și infirmierele din tura de rezervă a secției de Boli Interne vor asigura continuitatea activitații medicale. Medicii sectiei vor putea lucra cu echipamentul de protecție.

Totodată, un pacient cu simptomatologie transferat de la Secția de Pneumoftiziologie în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Buzău a fost confirmat cu Covid-19.

Astfel, județul Buzău raportează, miercuri, 181 de cazuri de Covid-19 de la debutul epidemiei din care 56 au fost declarate vindecate și externate. La Buzău se mai află în carantină instituționalizată 45 de persoane iar 1840 sunt izolate la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.