Explozie de viroze respiratorii și pneumonii, în județul Buzău. Ultimele date statitistice date publicității de Direcția de Sănătate Publică indică faptul că suntem în fața unui val de îmbolnăviri, singura veste bună fiind că deocamdată Buzăul este ocolit de gripă în timp ce în alte județe virusul ucide deja oameni.
În ultima săptămână, la Buzău au fost diagnosticate 2433 de cazuri de viroze respiratorii și 776 de pneumonii. Aproape 50 de buzoieni au ajuns la spital întrucât prezentau forme mai grave de boală. Cele mai multe victime ale răcelilor și pneumoniilor au fost copiii.
Îmbucurător este faptul că până acum Buzăul nu a avut nici un caz de gripă confirmat de analizele de laborator. Mai multt decât atât, nici pneumoniile nu au făcut ravagii, spre deosebire de alte județe, de exemplu Vrancea, unde afecțiunea a ucis mai multe persoane în acest sezon rece.
Și gripa a omorât români. Mai multe decese cauzate de virusul gripal au fost înregistrate în ultima vreme, victime fiind în principal bolnavii care au și alte afecțiuni și al căror organism era slăbit de boală ori bătrânețe.

1 COMENTARIU

  1. […] Explozie de viroze respiratorii și pneumonii, în județul Buzău. Ultimele date statitistice date publicității de Direcția de Sănătate Publică indică faptul că suntem în fața unui val de îmbolnăviri, singura veste bună fiind că deocamdată Buzăul este ocolit de gripă în timp ce în alte județe virusul ucide deja oameni. În ultima săptămână, la Buzău au fost diagnosticate 2433 de cazuri de viroze respiratorii și 776 de pneumonii. Aproape 50 de buzoieni au ajuns la spital întrucât prezentau forme mai grave de boală. Cele mai multe victime ale răcelilor și pneumoniilor au fost copiii. Îmbucurător este faptul că până acum Buzăul Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.