Constantin Tacea3 Din primele calcule, facturile la încălzire pe luna decembrie vor fi cu aproape 30 la sută mai mari față de luna anterioară pentru buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire. Oficialii Regiei Autonome Municipale spun că acest lucru se datorează temperaturilor mici înregistrate în decembrie nu și din cauza scumpirii gigacaloriei. Temperatura medie înregistrată în luna decembrie a fost de -0,3 grade Celsius cu aproape 5 grade mai scăzută decât în perioada similară a anului trecut.
„Din cauza temperaturilor înregistrate în decembrie factura la încălzire va fi cu 30 la sută mai mare decât pe luna noiembrie și cu 15 la sută mai mare decât în perioada similară a anului trecut. Pentru o garsonieră, buzoienii vor plati 150 de lei, pentru apartamente cu 2 camere -250 de lei, la 3 camere 300 de lei iar la 4 camere factura va ajunge să coste până la 380 de lei”, a declarat directorul Regiei Autonome Municipale, Constantin Tacea.
O dată cu creşterea facturilor la încălzire se aşteaptă însă și un val de nemulțumiri datorate ca în fiecare an firmelor de repartitoare. Rămâne de văzut, în perioada următoare dacă numărul de nemulțumiți ce se vor adresa Protecției Consumatorului va exploda, așa cum s-a întâmplat și anii anteriori în primele luni ale anului.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.