Constantin Tacea4 Buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire au de plătit, pe luna decembrie, facturi cu 4,4 la sută mai mari decât în perioada similară a anului trecut. Creșterea nu vine ca urmare a unor temperaturi mai scăzute ci este rezultatul unei perioade mai mari de facturare datorată zilelor nelucrătoare care au fost în 2013 mai multe ca număr față de anul trecut iar RAM Buzău nu a făcut citiri ale contoarelor de energie termică.
Dacă pe luna decembrie a anului 2012 intervalul intre citirile Regiei a fost de 30 de zile, în decembrie 2013 facturarea pe luna decembrie s-a făcut pe 32 de zile. Aceasta a generat facturi mai mari cu toate că temperatura medie pe ultima lună a anului recent încheiat a fost de 1,92 de grade Celsius comparativ cu -0,27 de grade Celsius în decembrie 2012.
Astfel, buzoienii care locuiesc în blocurile racordate la serviciile Regiei Autonome Municipale și care nu au montate repartitoare vor trebui să scoată din buzunare echivalentul a 0,81 gigacalorii- 150 de lei pentru o garsonieră, 1,35 gigacalorii -250 de lei pentru apartamente cu 2 camere, 1,62 gigacalorii-300 de lei pentru locuințe cu 3 camere și 2,16 gigacalorii adică 400 de lei pentru apartamente cu 4 camere.
Cu toate acestea, Regia Autonomă Municipală are și o veste bună pentru buzoienii care nu au renunțat la serviciile centralizate de încălzire. Prețul gigacaloriei pentru populație va rămâne și în acest an nemodificat, ajungându-se deja la cel de-al șaptelea an consecutiv când buzoienii trebuie să achite câte 185 de lei pentru o gigacalorie.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.