Buzoienii vor avea de plătit pentru căldura primită în luna octombrie mai puțin cu 40 la sută față de cât au plătit în aceeași lună din anul trecut. Estimarea vine din partea oficialilor Regiei Autonome Municipale care susțin că pe luna trecută, facturile nu vor fi foarte încărcate. Comparativ, cu luna similară din 2010, acestea ar urma să fie cu 40 la sută mai mici, pe de-o parte că vremea a fost mai călduroasă anul acesta, pe de altă parte, mulți proprietari au făcut economie, dând cu țârâita drumul la căldură.
”Pentru luna octombrie, facturile nu sunt încă emise dar din analiza pe care am făcut-o, costul întreținerii este la 60% din consumul lunii octombrie anul trecut. Practic a rezultat un consum mai mic cu 40% . E posibil să fie și cazuri unde valoarea e mai ridicată dar și cazuri unde valorile să fie sub acest coeficient. A rezultat un consum mai mic pentru că temperaturile au fost mai ridicate, perioada de furnizare a energiei termice a fost diferita și în principal datorită raționalizării consumului de catre fiecare bloc în parte. Oamenii și-au închis și deschis robinetul în funcție de necesități, a declarat Anica Mândroiu, reprezentant al Regiei Autonome Municipale.
Şi încă o veste pentru buzoieni de la Regia Autonomă Municipală: începînd de zilele acestea, în municipiu se furnizează apă caldă şi pe timp de noapte. Serviciul a fost sistat în primăvară şi menţinut doar ziua, din cauza costurilor pe care trebuia să le suporte RAM, fără a exista însă un consum prea mare.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.