Social democrații buzoieni se împart în două tabere atunci când vine vorba despre soarta fostului lider al partidului, Mircea Geoană, propus pentru excludere, în urma deciziei Comisiei de Integritate.
De pildă, deputatul PSD, Carmen Moldovan, este de părere că excluderea lui Mircea Geoană din partid ar fi o ”decizie corectă” pentru că președintele Senatului ”a greșit fundamental”.

”Cred că decizia Comisiei de Integritate este una asbolut corectă, pentru că este susținută de prevederile statututului nostru și pot să spun că servește intereselor Opozitiei. M-a deranjat că domnia sa a ținut să aibă o pledoarie în fața camerelor tv. Cred că era mult mai normal să se prezinte în fața comisiei și să susțină acele lucruri în fața membrilor comisiei. Eu am fost alături de el atunci când a luptat la prezidențiale, am luptat pentru el alături cu domnul Ponta, cu domnul Bănicioiu, cu domnul Șova, toți colegii din generația mea au luptat pentru domnia sa, l-am votat pe MIrcea Geoană la Congresul partidului. Cred că de data aceasta a greșit fundamental”, a declarat ieri Carmen Moldovan. Deputatul PSD de Buzău, Carmen Moldovan a admis că o dată cu excluderea lui Geoană din partid ar putea urma și alte plecări din partea susținătorilor fostului președinte al formațiunii social democrate: ” Este posibil să se întâmple asta. Eu sper însă că înțelepciunea va prima în interiorul partidul. Toți cei care intenționează să plece ar trebui să se gândească de doua ori înainte de-a face un pas. USL trebuie să rămână unită, pentru că țara vrea o opoziție unită. În esență cred că obiectivul nostru este acela de a îndepărta de la putere gașca pedelistă. Orgoliile personale nu-și au rostul.”
Pe de altă parte, deputatul PSD de Buzău, Marian Ghiveciu a declarat că speră să se revină asupra deciziei de a-l îndepărta pe Mircea Geoană din partid.

La rânsul său, deputatul PSD, Adrian Mocanu, a declarat că este împotriva excluderilor din partid a oamenilor valoroși iar decizii de excludere a unor oameni de membri poate provoca adevărate neplăceri în partid. ” Sunt împotriva excluderilor din partid. Nu mi se pare firesc ce se întâmplă. Trebuie să strângem rândurile, dând afara oameni importanți se creează anumite probleme. Dar totuși, Geoană nu e încă dat afară din partid. E mare păcat să se piardă munca oamenilor care au votat și care au muncit pentru ca functia de președinte al Senatului să fie a PSD. E păcat să pierdeam această funcție. Nu pot să fiu de acord cu aceastăî pierdere. Nu e în regulă să pierdem fucnția pe care cetățenii ne-au dat-o. Nu sunt de acord cu lucruri radicale. Există alte sancțiuni, alte măsuri până la excludere”, a încheiat deputatul de Buzău, Adrian Mocanu.
Liderul PSD Buzău, Constantin Boșcodeală nu a putut fi contactat pentru a i se afla punctul de vedere după excluderea din partid a lui Mircea Geoană.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.