caini comunitari

În ultimii trei ani la Buzău au fost adoptați 220 de câini pe care serviciul de ecarisaj al Primăriei i-a prins și i-a introdus în padocul amenajat la ieșirea din oraș, după care au fost revendicați de diverși buzoieni.
Potrivit medicului veterinar Dănuț Păle, predarea animalelor s-ar fi făcut pe bază de semnătură și numai persoanelor care au putut face dovada unei proprietăți și au declarat sub propria semnătură că îi vor ține în spațiu închis. Cu toate acestea, toată lumea știe că animalele adoptate ajung din nou în stradă, în cele mai multe situații.
Niciodată până acum nu a fost verificată această situație, a câinilor maidanezi adoptați, însă după tragedia de la București, unde un copil de 4 ani a fost sfâșiat ca o pradă de un comunitar, lucrurile par să se miște. Verificări vor fi efectuate din 12 septembrie la toate familiile care și-au dat semnătura pentru a lua în grijă un câine din padocul aflat în subordinea Primăriei Buzău.

„De trei ani de când mă ocup de acest serviciu au fost adoptati 220 de câini iar de curînd am scos actele în baza cărora au fost dați către populație pentru ca Poliția Locală și DSV să poată face verificările de rigoare”, a declarat miercuri medicul veterinar Dănuț Păle, cel care se ocupă de problema câinilor fără stăpân în municipiul Buzău.
Pe data de 11 septembrie la sediul Primăriei Buzău se va desfășura o întâlnire între reprezentanții municipalității, Prefectură, DSV, Poliție, Jandarmerie și Poliție Locală, iar de pe data de 12 septembrie vor începe controalele pe această direcție.
De ce însă e nevoie de tragedii pentru ca lucrurile să intre în normalitate? E o întrebare la care ar trebui să ofere un răspuns toți cei pe care i-am votat și care ar trebui să se preocupe de siguranța noastră, nicidecum de propria bunăstare….
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.