caini

Câinii vagabonzi fac legea pe străzile Bucureștilor, însă nici la Buzău lucrurile nu stau mai bine.

Zilnic, la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău ajung persoane, fie că vorbim de adulți sau de copii, care au fost mușcate de câini fără stăpân.

Numai în luna august, la Contagioase au ajuns 75 de buzoieni cu mușcături de câini, în aproape toate cazurile fiind vorba despre patrupede  fără stăpân, care-și fac veacul pe străzile orașului, prin parcuri, piețe, pe lângă școli ori grădinițe.

De asemenea, 19 persoane au ajuns la spital mușcate de pisică, alta atacată de urs,  alți 9 buzoieni fiind victime ale altor animale.

Potrivit medicilor de la Infecțioase, 104 buzoieni atacați de animale au primit vaccin antirabic iar 9 au necesitat și serul care să-i țină departe de periculoasele afecțiuni ce pot fi transmise prin mușcătura de câine ori pisică.

Iar astfel de cazuri se întâmplă lună de lună, patrupedele fără stăpân fiind extrem de agresive în special pe timpul iernii, din cauza gerului și a faptului că de multe ori sunt nemâncate, dar și în perioadele de arșiță ale verii. De la începutul anului și până în august, aproape 600 de buzoieni din oraș și împrejurimi au ajuns la Spitalul Județean cu mușcături de câini, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în lunile aprilie, iunie și iulie. Însă numărul celor atacați de maidanezi este mult mai mare de atât, cazuri fiind înregistrate și în celelalte spitale din județ. Iar anul trecut, la nivelul județului Buzău, DSP a înregistrat peste 1300 de cazuri de persoane atacate de maidanezi.

Pentru a face față valului de buzoieni mușcați de câinii vagabonzi, Spitalul Județean Buzău a achiziționat de la începutul anului și până în luna august 500 de doze de vaccin antirabic care, potrivit reprezentanților unității, s-ar regăsi încă în stocurile spitalului.

C.D.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.