Infracționalitatea în rândul elevilor buzoieni cunoaște un trend ascendent în prima jumătate a acestui an, se arată într-un raport al Inspectoratului Județean de Poliție Buzău. Conform inspectorului șef al IPJ Buzau, comisarul-sef Ion Marin, numărul de infracțiuni în care au fost implicați elevi din judeţ a crescut în prima jumătate de an de la 22 la 27 de cazuri, din care un sigur caz nu s-a petrecut în incinta unei unități de învățământ. Din cele 27 de cazuri înregistrate, 12 au fost comise de elevi iar 15 de alte persoane care au demonstrat că în școlile buzoiene accesul se poate face cu ușurință. Vina pentru aceste întâmplări o poartă, în opinia polițiștilor buzoieni, conducerea unităților de învățământ. Mai precis, anumiți directori de școli refuză să aplice cu strictețe regulementele interioare privind accesul în unitățile de învățământ motivându-și decizia prin faptul că școlile sau liceele pe care le conduc, ar putea pierde atractivitatea în fața viitorilor elevi.
Polițiștii buzoieni au mărturisit, astăzi, că principala atracție a elevilor certaţi cu legea o reprezintă telefoanele mobile, furtul de astfel de dispozitive predominând în topul infracțiunilor comise de tinerii din instituţiile de învăţământ. Din cele 26 de infracțiuni, 14 au fost comise în incinta liceelor iar 12 au avut loc în școli generale.
Principalele cauze care au stat la comiterea acestor infracțiuni sunt, spun poliţiştii, ideea eronată de libertate, anturajul şi conflictele familiale. În plus, mulţi dintre cei care ajung să în atenţia poliţiştilor sunt copii ai căror părinţii sunt plecaţi la muncă peste hotare şi care se află în grija bunicilor sau a altor persoane fără autoritate.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.