Agenția pentru Protecția Mediului a confirmat, astăzi, printr-un raport citit în fața subprefectului Ovidiu Anghel că Buzăul a depășit limitele admise în ceea ce privește poluarea cu pulberi în suspensie, de tip PM10. Concluzia la care au ajuns specialiștii de la Agenția pentru Protecția Mediului Buzău este cu atât mai îngrijorătoarre cu cât o bun[ bucată de timp în ultimii trei ani, de când durează această monitorizare, aparatele de măsură au fost defecte și nu au funcționat.
”Din punct de vedere al indicatorilor pulbere în suspensii, PM10, valorile determinate în perioada 2008-2011, chiar dacă sunt incomplete din cauza unor defecțiuni la componentele stației de măsurare, indică faptul că s-au înregistrat depășiri ale valorilor limită și s-a întocmit programul de gestiune al calității aerului pentru zonele Buzău și Râmnicu Sărat”, a precizat reprezentantul Agenției pentru Protecția Mediului Buzău.

Municipiile Buzău și Râmnicu Sărat se alătură din prisma rezultatelor prezentate astăzi de reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului altor 19 județe din România în care poluarea cu particule toxice depășește pragul admis. Legislaţia europeană impune statelor membre să limiteze anual la 20 de micrograme pe metru cub expunerea cetăţenilor la particule toxice cu media de 10 microni în atmosferă (PM10) iar România are la dispoziţie două luni pentru a schimba situaţia, altfel riscând un proces la instanţele europene şi amenzi usturătoare.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.