AFIS final

Centrul Cultural Francofon Buzău în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău și Centrul Județean de Cultura și Artă organizează, pentru prima data la Buzău,  „ZILELE  FILMULUI FRANCOFON”. La evenimentul care se va desfășura sâmbătă și duminică 22 și 23 martie se vor prezenta cele mai recente și premiate filme realizate în țările francofone, subtitrate în limba româna, având ca temă familia.

Acțiunea organizată în parteneriat cu Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România, Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi cu susţinerea Ambasadei Canadei, va avea loc din 19 în 30 martie la Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Buzău şi Constanţa.
Festivalul doreşte să creeze punţi de legătură între cinematografiile ţărilor francofone şi să asigure difuzarea filmului şi a francofoniei în România. Anul acesta, Festivalul va avea ca temă centrală « familia » şi va aborda subiecte majore precum sărăcia familială şi excluziunea socială, solidaritatea intergeneraţională, echilibrul între muncă şi viaţa de familie, împărţirea responsabilităţilor parentale, materitatea şi educaţia copiilor etc.

La Buzău, filmele incluse în programul festivalului sunt:

Sâmbătă, 22 martie

17:00 Diego Star – r. Frederick Pelletier. Franţa, Canada, Belgia, 2013

19:00 La tete la premiere – r. Amelie van Elmbt. Franţa, Belgia, 2012

Duminică, 23 martie

17:00 Marussia – r. Eva Pervolovici. Franţa, Rusia, Romania, 2013

19:00 L’enfant d’en haut – r. Ursula Meier. Elveţia, Franţa, 2012

 

Intrarea la festival este gratuită și se face pe baza de invitații. Toti cei care doresc să participe la acest festival desfășurat în premieră la  Buzău sunt așteptați, începând de marți, 18 martie 2014, la Centrul Cultural Francofon Buzău, situat pe B-dul Nicolae Bălcescu, nr. 48, pentru a primi invitațiile pentru filmele pe care doresc să le vizioneze.

Deschiderea festivalului va avea loc sâmbătă, 22 martie, ora 17.00, în prezența  lui Christophe Pomez, atașat cultural al Ambasadei Franței în România și a lui Nicholas Brousseau, consilier la Ambasada Canadei în România.

 

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.