Cea de-a doua ediție a Festivalului de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineret „Mihaela Runceanu-Pentru voi muguri noi” a debutat, joi, la Sala Mare a Consiliului Județean cu primele trei grupe de vârstă înscrise în festival respectiv Grupa „Clasa 0”, I și II. Ca și element de noutate față de anul trecut, festivalul organizat în memoria buzoiencei Mihaela Runceanu se adresează din acest an atât copiilor cât și tinerilor. Astfel, au fost introduse, trei noi grupe de concurs, una destinată copiilor cu vârste cuprinse între 4 ani și jumătate și 6 ani numita Grupa „Clasa 0” și alte două grupe adresate tinerilor de 15-17 ani și 18-20 de ani Grupa IV și Grupa V. Drept urmare numărul concurenților înscriși a crescut substanțial și la debutul acestei ediții s-au înregistrat 108 concurenți din toate colțurile țării. Tot în premieră pentru ediția din acest an organizatorii le-au pregătit tinerilor concurenți excursii la principalele obiective din județ. Nu în ultimul rând, directorul festivalului, Ioana Mihalașcu a anunțat că numele „Festivalului Național de Muzică Ușoară Mihaela Runceanu” a fost înregistrat la OSIM
Președintele de onoare al festivalului va fi tatăl regretatei interprete, Nicolae Runceanu iar juriul festivalului format în majoritate din compozitori îi va reuni în acest an la aceeași masă pe compozitorii Viorel Gavrilă, Nicolae Caragea, Xenti Runceanu și Dan Dimitriu care este și președintele juriului dar și pe Bogdan Dragomir realizator coordonator Radio România Regional și pe producătorul de film Bogdan Alexe.
Programul festivalului continuă vineri, 26 aprilie între orele 11.30-14.30 cu Grupele IV și V respectiv tineri între 15 și 20 de ani iar sâmbătă, în ziua cea mai lungă e programat concursul grupurilor(11.00-12.00), dar și cel al Grupei a III-a (12.00-14.00) și Gala festivalului precum și recitalurile Teodorei Sava, câștigătoarea trofeului de anul trecut, Lucia Dumitrescu & Blue Motors, Aida Borovină, Adina Răcucan, Diana Mihalașcu și Dora Gaitanovici.
Festivalul este susținut de Asociația pentru Tineret Buzău 2010, cu sprijinul Consiliului Județean, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Primăria Buzău, Casa de Cultură a Municipiului Buzău, Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Școlii Populare de Artă, Inspectoratului Școlar Județean și al Liceului de Artă ,,Margareta Sterian”.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.