Festivalul etno-gastronomic Zilele Dovleacului începe, joi seară, la Poșta Câlnău

0

Vineri debutează la Poșta Câlnău cea de-a treia ediție a festivalului etno-gastronomic „Zilele Dovleacului”. Manifestarea care se va întinde pe toată durata week-end-lui va aduce în fața celor care vor opri pe marginea șoselei europene vedeta locală, dovleacul, precum și o diversitate de preparate pe bază de dovleac. Timp de patru zile pe scena festivalului vor urca o seamă de artiști locali sau naționali iar maestrul bucătar Horia Vârlan  va  oferi o serie de demonstrații culinare.

„Este deja un festival internațional anul trecut având reprezentanți din Serbia și Moldova iar anul acesta doar din Moldova. Cei care vor veni la acest eveniment vor avea parte de delicioase produse culinare din dovleac, dulcețuri, plăcinte, sarmalele fierte în dovleac care a devenit așa un brand. Vor fi și evenimente culturale și folclorice iar în ultima zi va urca pe scenă și un ansamblu din republica Moldova. Cu această ocazie pe lângă faptul că vrem să îi promovăm pe acești oameni care fac aceste minunate produse din dovleac promovăm și județul pentru că este un loc traversat de DN2 E85 și am rămas surprins anul trecut că foarte multă lume s-a oprit să vadă despre ce este vorba. Promovăm astfel tradițiile, județul și acest festival poate deveni un brand național. Invit toți buzoienii și nu numai  să vină la Festivalul Zilele Dovleacului”, a declarat Petre Emanoil Neagu președintele Consiliului Județean Buzău.

„Fată de ediția de anul trecut vom avea mult mai mulți meșteri populari, vom avea din Republica Moldova un grup de sculptori în dovleac și își vor face apariția și sculptori locali. De asemenea, vom încerca să cooptăm copii prezenți la acest festival să facem ceva interactiv, gen picturi pe dovleac sau diferite figurine din dovleac”, a declarat Cosmin Lazăr, viceprimar al comunei Poșta Câlnău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.