Marți s-a dat startul celei de a VIII-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor „Plaiurile Mioriței”. Evenimentul organizat de Centrul Județean de Cultură și Artă în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău se va desfășura în perioada 25-28 iulie 2023. La această ediție vor participa 240 de dansatori și instrumentiști din Grecia, Serbia, Columbia, Slovacia, Bulgaria, Croația și România.

Marți dimineață, delegațiile țărilor participante au fost primite de președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu  iar de la ora 18.00 este programată o paradă a costumelor populare din țările participante pe străzile orașului.

„Acest festival a devenit deja o tradiție pentru Consiliul Județean și pentru județul Buzău. Avem posibilitatea ca tot ceea ce înseamnă tradiție a județului o putem transmite mai departe prin intermediul acestei manifestări dar tot cu această ocazie avem posibilitatea să luam contact cu tradițiile altor țări, să  venim în contact cu ansambluri din mai multe țări. În acest an avem invitați tocmai din Columbia și sper că buzoienii vor veni în număr mare la acest eveniment care se va desfășura în acest an, pentru prima data, în parcul de la Centrul Muzeal I.C. Brătianu”, a spus președintele CJ Buzău Petre Emanoil Neagu. Festivalul se va desfășura pe scena amplasată în parcul din curtea Centrului Muzeal I.C. Brătianu dar și la Râmnicu Sărat în zilele de 26 și 27 iulie. Premierea și festivitatea de închidere a festivalului sunt programate vineri 28 iulie de la ora 18.00.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.